Výběrová káva Etiopie CHELELEKTU z řecké pražírny KUDU coffee je charakteristická tóny hořké čokolády, malin a citrusů.
Mycí stanice Chelelektu byla postavena v roce 2010 a každý rok zpracovává až 950 000 kg zralých kávových třešní od svých 363 přispívajících drobných zemědělců, kteří své zralé třešně přinášejí ke zpracování. Zemědělci v okolí Chelelektu mají vysázené stromy v nadmořských výškách od 1300 do 2 200 metrů nad mořem. Od roku 2014 vylepšila mycí stanice svou infrastrukturu. Naturální káva se suší 21 dní na 134 vyvýšených postelích na slunci. Prací stanice Chelelektu je pojmenována pro Chelelektu kebele neboli městě, kde se nachází ve čtvrti Kochere v oblasti kávy Yirgacheffe v zóně Gedeo. Sladce koláčová struktura se šťavnatou citrusovou kyselostí, se vzrušujícím pocitem v ústech. Závěr se točí kolem tónů jasmínu a kakaových nipsů s podtóny mléčné čokolády.
- Mycí stanice: Chelelektu
- Oblast: Yirgacheffe
- Zpracování: Naturální
- Nadmořská výška: 1800 m n.m.
- Odrůda: Dega, Wolisho
- Aroma: Borůvka, frézie
- Zakončení: Guava, jasmín