Tohle kafčo z polské pražírny Pale není žádná bledule, ale pořádná bomba. Osvěžující chuť broskvového čaje s lehkým náznakem koly a příjemnou aromatickou vůní bezinek a bergamotu.
Chelbesa je prvním ze tří míst, které společnost SNAP Coffee vlastní v této oblasti. Společnost byla založena v Addis Abebě již v roce 2008 Negusse D. Weldyesem. Společnost v současnosti provozuje tři promývací a zpracovatelské stanice v okresech Chelelektu, Kochere v oblasti Gedeo a partnerské stanice v okresu Uraga (Guji) a Nensebo (West Arsi). V průměru tak doručuje do každé stanice okolo 550 farmářů. Chelbesa je zároveň největší pěstitelskou oblastí v okresu Gedeb s celkovou rozlohou 1240 hektarů. Stanice nakupuje třešně od přibližně 313 okolních farmářů, kteří konzistentně produkují kvalitní úrodu díky úrodné půdě a dobrým způsobům hospodaření. Stanice Danche se taktéž může pyšnit organickou certifikací, která ve výsledku zvyšuje výnosy farmářům. Pěstují se zde především kultivary Welisho, Kurume a Etiopské původní odrůdy. Girum Assefa je zodpovědný za řízení a dohled nad stanicí, zajištění dodržování standardů kvality. Místní farmáři zde nechávají třešně před sklizní správně dozrát, jelikož vědí, že to zvyšuje výsledný obsah cukrů. Rovněž věří, že jejich bůh jim dá vědět, kdy nastane správný čas, a mohou začít sklízet.
Heirloom je jednodušší způsob, jak popsat rostliny kávy Arabica, jejichž odrůdu nemusí být snadné určit. Tento termín je zvláště hojně používán ve vztahu k etiopským kávám, kterých existují tisíce odrůd a kde produkce konkrétního výrobce může zahrnovat širokou škálu těchto káv. Když tyto kávy nespadají do snadných kategorií, jako pěstované kávy v jiných pěstitelských původech, často byly seskupeny do vágního termínu „heirloom“.