Výběrová káva Etiopie BOMBE z české pražírny Father's Coffee Roastery je charakteristická tóny sladkých meruněk, jasmínu, bergamotu a černého čaje s medem.
Stanice Bombe se nachází severně od vesnice Shantewene a je součástí „Daye Bensa Coffee“.Farmáři, kteří dodávají kávu do tohoto zpracovatelského závodu, ji pěstují vysoko v krásném a bujném pohoří zvaném Bombe a odtud tedy pochází název. Díky skvělé organizaci Bombe ji využívají producenti z komunit Shantawene, Bombe a Keramo své nejlepší třešně na místo Bombe. Speciální zpracování (promyté se suchou fermentací), je variací na tradiční promytý způsob, ale využívá o hodně méně vody a je proto mnohem příznivější k životnímu prostředí. Tento způsob převzal majitel Asefa Dukamo z Guatemaly, kde jeho syn Kenean navštívil farmu La Esperanza v regionu Antigua a ohromilo ho jejich zpracování. (Los Volcanes Coffee)Káva se klasicky zbavila slupky i dužiny, ale následná fermentace probíhala v klimaticky řízených nádržích za sucha. Díky tomuto teplému a suchému prostředí, začíná káva fermentovat velmi brzy a to se projeví komplexností a výraznou sladkostí v chuti.
- Zpracovatelský závod: Bombe
- Producent: Asefa Dukamo
- Oblast: Sidama
- Zpracování: Promyté, suchá fermentace (dry fermentation)
- Nadmořská výška: 2000-2400 m.n.m.
- Odrůda: Heirloom