Výběrová káva Etiopie BOKISSA z šumperské pražírny Pikola je charakteristická tóny borůvek, banánu a javorového sirupu.
Bokissa je skupina 33 drobných farmářů. Každý člen vlastní farmu o velikosti 2,5 ha. Stejně jako v celé oblasti Guji, i zde rostou keře pod přírodním lesním baldachýnem, který zajišťuje přirozený stín. Všichni farmáři z družstva Bokissa jsou školeni v oblasti agronomie a zpracovávání kávy. Díky tomu jsou zde vysoké nároky na kontrolu kvality při sušení kávy. Všechny africké postele jsou označeny speciální značkou, kde je uvedeno datum zahájení sušení, a každý den se pravidelně zapisují relativní hodnoty obsahu vlhkosti.
- Producent: sdružení 33 farmářů
- Oblast: Sidama, Guji
- Zpracování: suché (natural)
- Nadmořská výška: 2000 - 2100 m n.m.
- Odrůda: Gibirinna & Serto