Připravte se na opravdu parádní ovocný a sladký zážitek s touto lahodnou, naturálně zpracovanou, kávou od pražírny Industra Coffee. Toto kafíčko z Etiopie je plné sladkých a šťavnatých tónů jahod, malin a borůvek. No prostě nálož lesního ovoce, která stojí za to vyzkoušet.
Pan Alemu Beraso je jedním z dřívějších osadníků Banco Gotiti. Vzpomíná, jak v 60. letech minulého století lidé z vlády poprvé zavedli pěstování kávy. Na své sedmihektarové ekologické farmě v zahradním stylu produkuje přibližně 7000 kg zelené kávy vhodné na vývoz. Přestože většinu jeho stromů dnes nahradily novější odrůdy, pan Beraso hrdě ukazuje některé ze svých více než 40 let starých kávovníků, které jsou vysoké jako dvoupatrová budova. Zachoval si je hlavně pro jejich historický účel, ale myslí si, že tyto staré stromy někdy dávají více třešní než mladší stromy. Káva se sbírá jako zralé třešně, pak se suší a fermentuje na vyvýšených postelích 12-14 dní v závislosti na počasí.
Naturální metoda je často používána v oblastech s nedostatkem vody, zejména v Africe a v suchých oblastech Latinské Ameriky, například v Brazílii. Při suchém zpracování jsou třešně rozprostřeny na betonových plochách nebo postelích a suší se na slunci nebo pomocí sušiček. Káva se pravidelně otáčí, aby se zabránilo plísním a nežádoucí fermentaci. Po dokončení sušení se mechanicky odstraní slupka v tzv. dry millu. Suché zpracování přidává kávě charakteristické chuťové prvky, které nezávisí na odrůdě ani terroiru. Správně provedené sušení přináší do šálku ovocné tóny a krémové tělo.
- Nadmořská výška: 2030 - 2050 m n. m.