Etiopie ACACIA - KWIAT z polské pražírny HAYB Speciality Coffee má lehké čajové tělo, elegantní ovocnou chuť a vůni, která naplní byt radostí! Się Przelewa Kwiat je vhodná pro vaši každodenní filtrovanou kávu, ve které můžete očekávat tóny černého čaje, sladkého medu, osvěžujících citrusů a květin.
PROSÍM - KVĚTINU PRO VÁS!
Řada SIĘ PRZELEWA je určena pro jednoduché situace. Káva nevyžaduje pečlivé počítání kliknutí, bude zkrátka dobrá. Můžete ji bez výčitek nasypat do mlýnku - prostě Effortless Speciality Coffee. Její předností je jemná chuť a nízká kyselost a můžete ji použít ve všech metodách pour-over: Melitta, Moccamaster nebo Chemex, Aeropress, V60, French press nebo cokoli jiného. Bude to vynikající!
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do promývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.