Výběrová káva Etiopie YIRGACHEFFE CHELBESSA z lotyšské pražírny Rocket Bean Roastery je charakteristická tony jasmínu, černého čaje a sušených meruněk..
Yirgacheffe je součástí oblasti Sidamo v jižní Etiopii. Tato oblast je široce uznávaná. Mycí stanice Chelbessa, kde byla tato káva zpracovávána, je v kávové krajině v Yirgacheffe docela nová. Nicméně tato rodinná mycí stanice vyrábí výjimečné kávy. Chelbessa spolupracuje s vývozci kávy SNAP. Veškerá káva se sklízí ručně. Fermentuje se pod vodou po dobu 24–36 hodin, v závislosti na povětrnostních podmínkách. Po promytí se káva přenese na vyvýšená lůžka po dobu 10-14 dní, dokud obsah vlhkosti nedosáhne 12%. Během této doby je káva pravidelně obrácená a několikrát ručně tříděná, aby se odstranila poškozená nebo zbarvená zrnka. Toto je organicky certifikovaná šarže.
- Mycí stanice: Chelbessa
- Nadmořská výška: 1.750 - 2.000 m.n.m.
- Odrůda: Local Landraces & JARC (vyvinuté v zemědělském výzkumném středisku Jimma)
- Sklizeň: Únor 2019