Kávičku ze Salvadoru od Bonzana Coffee si rozhodně nesmíte nechat ujít. Můžete se těšit na výjimečnou kávu s čistou a jasnou chutí. Najdete v ní tóny třešňové coly, mandarinek a kakaových bobů.
Již druhým rokem nabízíme další neuvěřitelnou Pacamaru od Alvara Moisese a jeho rodiny. Aby snížil používání chemických prostředků na farmě, začal Alvaro nedávno vysazovat stromy Liberica, které lákají broky, známé ničením kávovníků. Protože Liberica sklízí dříve než Arabica, je schopen eliminovat škody způsobené na produkci kávy. Tato konkrétní šarže se skladuje 48 hodin v prostředí s nízkým obsahem kyslíku v pytlích, které se neustále přemisťují, aby se zajistila rovnoměrná macerace dužiny plodů. Společně s prostředím s nízkým obsahem kyslíku to umožňuje proniknout do zrn jedinečným aromatům fermentace, což má za následek nádherně intenzivní a ovocný chuťový profil se sirupovitou strukturou a vyváženou kyselostí.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.