Výběrová káva El Salvador FRANKLIN ALVARADO z české pražírny Industra Coffee je charakteristická tóny coca-coly, švestek a karamelu.
Franklin Alvarado spolu se svým bratrem vlastní a provozují velkou farmu Finca Pinto, kde na polovině půdy pěstují 22 500 kávovníků. Po sklizni používají suchou nebo medovou (honey) metodu zpracování a poté kávu pomalu suší následující tři až čtyři týdny. Farma se nachází ve vysoké nadmořské výšce v oblasti Chalatenango, severní části země, odkud pochází většina mikrolotů v Salvádoru.
Pacamara je jednou z hlavních odrůd produkovaných v šesti kávových oblastech Salvádoru, které převládají v pohoří Alotepeque-Metapán. V roce 1958 začal Salvadorský institut – Instituto Salvadoreño de Investigaciones del Café (ISIC) pro výzkum kávy pracovat na genetickém vylepšení odrůd druhu arabica prostřednictvím procesu hybridizace mezi odrůdami. K vývoji salvádorské odrůdy pacamara použil jako “rodiče” odrůdy arabica pacas (přirozená mutace bourbonu) a červený maragogipe (mutace typica).
- Nadmořská výška: 1500 m n. m.