Výběrová káva Ekvádor PICHINCHA ze španělské pražírny Cocóra Coffee je charakteristická tóny pomerančového džemu, červených bobulí a čokolády.
1600 Estate se jmenuje podle nadmořské výšky, ve které se farma nachází - 1600 až 1700 metrů nad mořem. Farma leží severozápadně od Quita, v srdci oblasti Tulip. V provincii Pichincha vlastní 1600 Estate 3 partneři: Mateo Patiño, Gilda Carrascal a Andy Davalos a jsou to producenti mladé generace. Plantáž těží z moudrých rad Arnauda Causse, producenta farmy Las Tolas a produkují stejné odrůdy: bourbon, pacamara, caturra a java. Káva se pěstuje na 7 hektarech a roste v zataženém lese, ve stínu endemických stromů, cedrů a banánů. 85% sklizně se sbírá ručně mezi červnem a listopadem. V roce 2014 se plantáž zúčastnila národní soutěže „Taza Dorada“, akce, jejímž cílem je najít nejlepší kávu za účasti mezinárodních rozhodčích. Farma zde získala 10. místo.
- Farma: Mateo Patiño, Gilda Carrascal, Andy Davalos
- Nadmořská výška: 1.600 - 1.700 m.n.m.
- Sklizeň: 2020/21