Výběrová káva Ekvádor GOLDEN WAFFLE z nizozemské pražírny DAK Coffee Roasters je charakteristická tóny mandarinek, javorového sirupu, muškátového oříšku a vaflí, podle kterých dostala své jméno.
Další výjimečná káva od ekvádorského pěstitele, společnosti Hacienda Pillcocaja. Rodina Crespových získala pozemek před 12 lety za účelem pěstování kávy. Jedná se o jedinečnou kávu, která odráží vášeň, zvídavost a odborné znalosti výrobce vedeného inovacemi a snahou o dokonalost.
Třešně se sklízejí a následně zpracovávají metodou honey v mokrém mlýně, kde se fermentuje společně s vodou z nedaleké studny. Samotný mlýn je vzdálen pouhých 800 metrů od farmy, což zajišťuje jejich dokonalou čerstvost. Dávají se do depulpačního stroje, který umožňuje nastavení na míru tak, aby za sebou nechal různá množství dužiny (slizu), což procesu dodá název - podle toho, kolik slizu na kávě ulpí se následně medová metoda dále dělí např. na white, red, black honey. V suchém mlýně se následně třešně drtí a fermentují 18 hodin. Káva se poté suší na afrických lůžkách v 70% stínu po dobu 12 dnů do dosažení optimální vlhkosti.
- Zpracovatelská stanice: Hacienda Pillcocaja