Pozor, pozor! Pražírna Prodigal Coffee přichází s extrémní bombou v podobně sady těch toho nejlepšího z Ekvádoru. Tato exkluzivní sada obsahuje tři nejlepší loty právě z tého jihoamerické země, z nichž každá nabízí odlišný a vynikající chuťový profil.
Lot #4 - Hacienda La Florida
První káva obsažena v této je sadě je kávička pocházející z farmy Hacienda La Florida, která se nachází v regionu Loja na jihu Ekvádoru ve nadmořské výšce 1500 m n. m. Káva, kterou Fabricio Enrique Coronel Pilco zpracoval naturální karbonickou macerací, přináší živé a šťavnaté tóny jahod a broskví.
Při natrální karbonické maceraci se nejzralejší kávové třešně po sběru vloží do plastových fermentačních nádrží a přidá se CO2, který vytlačí veškerý kyslík. Kvašení tímto způsobem trvá několik desítek hodin. Poté se káva uloží na africké lůžko a suší se 20-25 dní, přičemž se mezitím pravidelně obrací, aby se dosáhlo rovnoměrného efektu.
- Odrůda: Typica Mejorado
- Nadmořská výška: 1500 m n. m.
Lot #6 - Lugmapata
Další kávička, kterou můžete najít v této exkluzivní sadě, je tato káva zpracovaná metodou washed anaerobic původem z farmy Finca Lugmapata. Farma se rozprostírá v nadmořské výšce 1700 m n. m. v oblasti středního Ekvádoru. Hybridní odrůda L1, kterou vyšlechtila Familia Merino Dávalos, vyniká nádhernou kombinací pomerančové, švestkové a javorové chuti.
Tato kávička prochází procesem anaerobic washed. Tento proces začíná sterilizací kávových třešní, které se následně nechají fermentovat bez přístupu kyslíku. Po první fázi fermentace jsou třešně zbaveny dužiny a podstupují druhou fermentační fázi. Když tato fáze skončí, dochází k promytí, a nakonec sušení po dobu několika hodin. Výsledkem je velmi plný a sladký šálek, který vás nadchne svou výjimečnou kvalitou a bohatými chutěmi.
- Odrůda: Hybrid L1
- Nadmořská výška: 1700 m n. m.
Lot #7 - Ponderosa
Jako poslední káva obsažena v tomto balení, je naturálně zpracovaná káva z farmy La Ponderosa, která se nachází uprostřed Ekvádoru v nadmořské výšce 1945 m n. m. Tato káva, kterou vypěstoval Jorge Arturo Ajila, je směsí zrn odrůdy Sidra a Typica Mejorado a nabízí bohatý profil bobulí, manga a třešní.
Naturální metoda je často používána v oblastech s nedostatkem vody, zejména v Africe a v suchých oblastech Latinské Ameriky, například v Brazílii. Při suchém zpracování jsou třešně rozprostřeny na betonových plochách nebo postelích a suší se na slunci nebo pomocí sušiček. Káva se pravidelně otáčí, aby se zabránilo plísním a nežádoucí fermentaci. Po dokončení sušení se mechanicky odstraní slupka v tzv. dry millu. Suché zpracování přidává kávě charakteristické chuťové prvky, které nezávisí na odrůdě ani terroiru. Správně provedené sušení přináší do šálku ovocné tóny a krémové tělo.
- Odrůda: Sidra (10 %), Typica Mejorado (90 %)
- Nadmořská výška: 1945 m n. m.