Diego je v Kolumbii třída a tak trochu i legenda mezi farmáři. A tohle jeho kafe je exploze chutí. Funky, hravé a taky trochu šílené. Malinový dortík, sladké jahody a ibišek. Dovedete si představit něco lepšího na první jarní dny? Na tuhle Kolumbii jen tak nezapomenete!
34letý Diego Samuel se narodil v Bolivaru v oblasti Cauca, kde se spolu se ženou, dvěma dcerami a dvěma bratry věnuje už 13 let pěstování kávy. Za tu dobu získal nespočet zkušeností a znalostí v oblastech pěstování, sbírání i zpracování výběrové kávy. Před několika lety si postavili na své farmě laboratoř, ve které praží a ochutnávají svou kávu. Diego se nebojí experimentovat a díky tomu získal od roku 2015 spoustu kávových ocenění po celém světě.
Diegovo farma Villa Esperanza ve výšce 1700 m n. m. pokrývá 27 ha úrodné půdy. Na farmě pěstují čtyři odrůdy: Castillo, Colombia, Caturra a Geisha. Farma se zaměřuje na technologii a kritické procesy, které jsou důležité při zpracování této kávy. Od výběru až po pečlivé sušení, které je prováděno tak, aby zmírnilo proměnlivé klimatické podmínky a umožnilo produkovat kávy tak vysokých standardů.
Tato káva byla anaerobně fermentovaná po dobu 28 hodin v nádržích s přetlakovými ventily při teplotě 19 °C. Po této fermentaci byla dále fermentovaná 40 hodin při 21 °C. Dále nastává mytí a zde se dostáváme k tepelnému šoku. Nejprve se třešně promyjí vodou o teplotě 40 °C a poté vodou o teplotě 12 °C. No a nakonec nastává řízené sušení po dobu 28 hodin při teplotě 42 °C až se zrnka dostanou na 10 až 11 % vlhkosti.
- Nadmořská výška: 1700 - 1950 m n. m.