Blend City Limits je kombinací kávy z Kolumbie a Hondurasu. Svěží tóny jablek doplňují sladké tóny černých třešní. To vše v kombinaci se sametovými a kakaovými tóny tiramisu. Tento blend zaručuje fantastické espresso s mlékem, i bez!
Kolumbijská porce pochází z organizace ANEI, která sdružuje 600 rodin patřících ke 4 domorodým komunitám v pohoří Sierra Nevada de Santa Marta a Serranía del Perijá. ANEI, kterou vedou zemědělští inženýři Paulo Lemus a Alecy Andrade, se zaměřuje na zvyšování produktivity a zdokonalování postupů s cílem dosáhnout nejvyšší kvality kávy z každé odrůdy kávovníku. Má také program řízení kvality, který zahrnuje postupy pro každého z producentů a logistický systém pro klasifikaci různých kvalit kávy nakupované laboratořemi ANEI pomocí degustačního postupu.
Spolu s kolumbijským ministerstvem sociální prosperity a starosty obcí si společnost ANEI stanovila za cíl provést změnu směrem k ekologickému zemědělství ve všech obcích departementů Cesar, Guajira a Magdalena, zejména se zaměřením na oblast pěstování kávy. V roce 2016 měla ANEI 112 členek pěstujících kávu, podpořila 33 studentů vzdělávacími stipendii, měla ucelenou nabídku certifikované kávy Fairtrade Organic v severní Kolumbii a vytvořila zjednodušené a transparentní organizační a obchodní modely mezi zákazníky a producenty.
Třešně odrůd Typica, Bourbon, Castillo a Caturra procházejí promytým zpracováním. Kávové třešně se sbírají selektivně a ručně. Poté krátce odpočívají ve vodě, kde se odstraní plovoucí části. Poté putují do depulperu, kde se odstraní vnější vrstva třešní. Opět se fermentují ve vodě, aby sladký sliz změkl. V posledním kroku se propláchnou ve vodních kanálech, aby se odstranil sliz a mohly se později sušit na afrických postelích. Zpracování washed je nejlepší metodou, jak zvýraznit vlastnosti odrůdy. Kávy zpracované metodou washed bývají ovocnější a vyváženější.
- Nadmořská výška: 1 200 - 1 500 m n. m.
V případě honduraské části pochází tato káva od společnosti Cooperativa Cafetalera Capucas Limitada (COCAFCAL), známé také pod názvem Capucas. Toto družstvo sdružuje asi 70 rodin, které vedle kávy vlastní také včelí úly. Cooperativa Cafetalera Capucas Limitada přispívá k lepšímu využívání environmentálních, finančních a lidských zdrojů s cílem zlepšit kvalitu života rodin a kvalitu kávy produkované v regionu Copan. COCAFCAL podporuje udržitelný rozvoj místní ekonomiky, pomáhá rozvíjet finanční, technické, výrobní a marketingové služby v rámci družstev. Jedná se o společné úsilí, které se snaží snížit chudobu a zvýšit kvalitu života ve venkovských komunitách západního Hondurasu.
Třešně odrůdy Catuai, Caturra a Pacamara a procházejí honey procesem. Toto zpracování kombinuje prvky promytého a naturálního procesu. Po sklizni se slupka kávové třešně odstraní, ale část dužiny zůstává na zrnu, což dává kávě svou charakteristickou sladkost během sušení. Na sušících lůžkách cukry z dužiny pronikají do zrna, což kávě dodává charakteristickou lahodnost a komplexnost. Výsledek? Káva s bohatým tělem, výraznou sladkostí a komplexním chuťovým profilem, který kombinuje ovocné tóny naturálního zpracování s čistotou promyté kávy.
- Nadmořská výška: 1 200 - 1 800 m n. m.