Výběrová káva Burundi NGOGOMO z belgické pražírny Tane Rosaters Collective je charakteristická tóny citronu a čaje Oolong.
Příběh produkce kávy na kopci Ngogomo začíná rybářem, který začal pěstovat kávu, když zmizely ryby z potoka, kde se nyní nachází stanice. Ngogomo je jedna z hlavních promývacích stanic v oblasti Muyinga. Byla vybudována v roce 1992 a dnes zpracovává kávu od více než 1800 farmářů. Stanice má 10 fermentovacích nádrží, 3 vodní nádrže, 258 sušících stolů a 4 třídící stoly. Díky tomu všemu zvládne zpracovat až 1500 tun kávy každou sezónu. Během sběrné sezóny jsou všechny třešně sbírány ručně. Většina rodin vlastní 200 až 250 stromů a úrodu si sklízí sami.
- Producent: Ngogomo CWS, sdružení menších producentů
- Oblast: Muyinga
- Zpracování: Promyté
- Nadmořská výška: 1689 m. n. m.
- Odrůda: Red Bourbon