Výběrová káva Burundi KIBINGO z nizozemské pražírny Back to Black Coffee je charakteristická tóny jablek, ostružin, tmavé čokolády a květin.
Centrální promývací stanice Kibingo se nachází v obci Kayanza v severní Burundi. Kibingo registruje 3 515 pěstitelů kávy, jejichž farmy se rozkládají na 18 okolních kopcích. V roce 2016 se všichni tito farmáři starali dohromady o 1 010 062 stromů, což je průměrně 284 stromů na jednoho. Díky vybavení – 10 fermentačních nádrží, 2 mycí nádrže, sušicí pole se 165 sušicími stoly a 4 předsušovacími stolky – dokáže mycí stanice Kibingo zpracovat neuvěřitelných 750 000 kg kávových třešní denně. Tato káva je anaerobně fermentována, v uzavřených nádržích, kam se nemůže dostat kyslík, ale pomocí ventilů se může uvolňovat tlak. Následně se k této fermentaci přidávají speciální Oro kvasinky. Jedná se o druh kvasinek, které byly vyvinuté speciálně pro výrobu kávy. Kvasinky dokonale řídí promytý proces a zajišťují, že se káva může kvasit mnohem déle než běžně promytá káva (po dobu 36 hodin!). Delší čas fermentace této kávy pomohl absorbovat metabolity, které vylepšují její vlastní chuťové spektrum. A stejně rozvíjejí komplexnost, kyselost, čistotu a květnaté tóny.
- Farmář: 3515 farmářů
- Producent: Kibingo Washing Station
- Oblast: Kayanza
- Zpracování: Promyté Anaerobní s kvasinkami Oro
- Nadmořská výška: 1700 - 1900 m n. m.
- Odrůda: Red Bourbon
- Sklizeň: 2021