Výběrová káva Burundi KIBINGO anaerobic z slovenské pražírny Diamond's Roastery je charakteristická tóny kakaa, malín, mléčné čokolády a citrónů.
První káva do Burundi vstoupila během čtyřicátých let dvacátého století. Během kolonizace Belgií, vláda nařídila povinnost pro občany pěstovat kávové plody. Díky tomu si můžeme dnes vychutnávat úchvatnou chuť kávy z Burundi. Na štěstí všech nás kávomilů. Mnoho burundských farmářů uchopilo možnost ekonomických výhod pro své rodiny a pokračovalo v péči o své kávovníky. Mezi nimiž jsme objevili naši Burundi Kibingo ORO s přidanými kvasinkami. Delší čas fermentace této kávy pomohl absorbovat metabolity, které vylepšují její vlastní chuťové spektrum. A stejně rozvíjejí komplexnost, kyselost, čistotu a květnaté tóny. I díky tomu věříme, že si najde místo ve Vašem srdíčku. Tak úspěšně, jak si ho našla v našem.
- Zpracování: promyté, anaerobické s přidaním kvasinek ORO
- Nadmořská výška : 1863 m.n.m
- Odrůda: Red Bourbon
- Región: Kayanza
- Stanice: Kibingo
- Zběr: 7/2019