Jemně nasládlou kávičku přináší pražírna Dalston Coffee. Květinovou kombinaci s jemností černého čaje, sladkého bobulovitého ovoce a karamelu do vašeho šálku přinesou zrnka z Burundi. Jedná se o kávu s nulovou aciditou, která se stane ideálním parťákem na celodenní popíjení.
Stanice Gakenke má 2 685 registrovaných farmářů, kteří se rozkládají na 22 kopcích v obci Gatare v provincii Kayanza. Ti jsou organizováni ve skupinách po 30 lidech, v jejichž čele stojí vedoucí producentů, který usnadňuje komunikaci a organizaci s mycí stanicí. Zemědělci mají obvykle v průměru 250 stromů. Mycí stanice se podílí na řadě projektů zaměřených na pomoc zemědělcům a jejich podporu, včetně projektu chovu hospodářských zvířat a řady projektů Farmářského centra zaměřených na posílení družstev a zlepšení výnosů. Většina kávovníků v Burundi je z důvodu kvality odrůdy Red Bourbon. Vzhledem ke stále menší velikosti kávovníkových výsadeb je stárnutí podnoží v Burundi velkým problémem. Mnoho zemědělců má stromy staré více než 50 let, ale vzhledem k malým pozemkům, na kterých hospodaří, je obtížné ospravedlnit úplné vyřazení stromů z produkce na dobu 3 až 4 let, než nová výsadba začne přinášet výnosy. Aby společnost Greenco podpořila zemědělce v obnově jejich výsadeb, nakupuje semena od Institutu agronomických věd v Burundi (ISABU), zakládá školky a prodává sazenice zemědělcům za cenu nižší než náklady.
Třešně jsou ihned po sklizni promyty a oloupány od slupky a dužiny. Po velmi krátké fermentaci, která odloučí zbytek dužiny, jsou opět promyty a přesunuty na betonová prostranství, či vyvýšené africké postele k sušení. Zrnka jsou při tom neustále otáčena a prohrabována, zakrývána před rosou a deštěm, aby nepodléhala plísním a hnilobám. Po cca 14 dnech se zrnka přenesou do sil, kde odpočívají dalších 30 – 60 dní. Poté se již zrnka rozdělí dle kvality a velikosti a nasypou do jutových pytlů, připravené k exportu. Promytá metoda přináší v šálku čisté, lehké a svěží tělo s ovocnými tóny a květinovým aroma.
- Nadmořská výška: 1500–1800 m n. m.