Výběrová káva Brazílie SOARES z berlínské pražírny 19grams coffee je charakteristická tóny pomeranče, černých třešní a jahodového džemu.
Farma Soares se nachází v laguně regionu Soares, důležitého referenčního bodu v brazilském Carmo do Paranaíba. Pedro Umberto Veloso je majitelem farmy Soares, v 80. letech byla tato malá farma první, kterou získal. Je pojmenována po řece, která protéká středem farmy. Vytváří na farmě a v bezprostředním okolí mikroklima, které umožňuje speciální zpracování kávy. Zpracování této šarže z farmy Soares je poměrně neobvyklé: podobně jako zpracování hroznů ve víně se třešně po sklizni třídí a rozlišují na zralé, nezralé a přezrálé. Zatímco zralé a nezralé třešně jdou do mokrého mlýna, přezrálé nebo „passa“ třešně jsou odeslány na nádvoří, aby uschly. Zde jsou třešně passa vyloženy ve vrstvách o tloušťce 20 cm. To slouží ke snížení obsahu kyslíku v třešni a ke zvýšení teploty na 42 ° C pro fermentaci. Po 48 hodinách je fermentace dokončena a třešně jsou rozprostřeny v množství přibližně 20 litrů na m². Zde se třešně obracejí 12 krát denně po dobu 16 dnů, dokud není dosaženo správného obsahu vlhkosti. Nakonec je pergamenová káva transportována do suchého mlýna asi 3,5 km daleko na Fazenda Santa Cecilia, což je největší Pedrova farma. Odtud je připravena na export.
- Farmář: Pedro Humberto Veloso
- Farma: Soares Farm
- Oblast: Carmo do Paranaíbe
- Zpracování: 72h Co2 Maceration
- Nadmořská výška: 1100 m n.m.
- Odrůda: Red Catuaì
- Sklizeň: 2020