Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

Brazílie RAFAEL VINHAL TROPICAL

od Fiftybeans

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Fiftybeans
Země původu
Brazílie výběrová káva Brazílie
Region
Minas Gerais
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Experimentální
Chuťový profil
Marmeláda, Tropické ovoce, Hrozno, Červené ovoce
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Brazílie RAFAEL VINHAL TROPICAL z české pražírny Fiftybeans je charakteristická tóny hroznů, červeného a tropického ovoce a marmelády

Tuhle šťavnatou Brazilku od velmi progresivního brazilského farmáře Rafaela Vinhala máme díky spolupráci s Chicas Industry. Rafael má vysokoškolské vzdělání v oboru agronomie a na své farmě Fazenda Recanto aplikuje ty nejmodernější poznatky ze světa výběrové kávy. Z mnoha letošních vzorků jsem nakonec vybral ten s velmi netradičním a moderním způsobem zpracování. Jeho název je „tropical natural“. A co to znamená? Zaměstnanci farmy nejdříve posbírali třešně kultivaru Catucaí 2SL (kříženec Icatu a Catuaí) a následně je pečlivě vytřídili. Rafael pak nechal třešně 36 hodin hermeticky uzavřené v plastovém sudu, aby nastartoval proces fermentace. Následoval tzv. thermal shock - třešně byly nasypány do ledové vody. Tento krok má za úkol zrychlit tvorbu určitých kyselin, a tak zajistit ještě delikátnější chutě a aromata. Aby toho nebylo málo, třešně pokračovaly na dalších 122 hodin do anaerobního prostředí s dalším následným thermal shockem. Sušení probíhalo na afrických postelích a zabralo dlouhých 25 dnů. A výsledek? Tohle je asi nejvíc „juicy“ brazílie, jakou jsem kdy měl. Vlastně tohle kafe ničí předsudky o tom, jak brazílie chutnají. Je neskutečně komplexní - tak sladké a přitom šťavnaté.

Pro upražení této kávy používám pražičku Loring S15 Falcon, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Umožňuje mi to velmi precizně pracovat s chuťovými nuancemi této kávy a tím dokáži zachovat vysokou šťavnatost, ale také sladkost.

Pro přípravu filtrované kávy vždy používejte kávu nejdříve 7 dnů od data pražení. Předejdete tím nechtěným hořkým tónům v chuti.

  • Farmář: Rafael Vinhal
  • Farma: Fazenda Recanto
  • Nadmořská výška: 1.300 m n.m.

Další kávy od Fiftybeans

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5906 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice