Výběrová káva Brazílie RAFAEL VINHAL ML83 z české pražírny Industra Coffee je charakteristická tóny marcipánu, ananasu a třešňové marmelády.
Nečekejte žádnou klasickou Brazílii! Netradiční zpracování dodalo této kávě právě naopak divoké, ovocné a sladké tóny - představte si marcipán s ananasem a třešňovou marmeládou.
Rafael tento lot zpracoval jako třikrát fermentovanou plně promytou kávu. Po mechanickém sběru a vytřízení nezralých třešní ve vodní lázni, nechal Rafael celé třešně za sucha fermentovat po dobu 52 hodin. Aby teplota příliš nevzrostla, byla následně káva prudce zchlazena studenou vodou – proběhl tzv. termální šok. Následovala druhá fermentace celých třešní, a to po dobu 136 hodin bez přístupu vzduchu, tedy anaerobně. Nakonec po dalším termálním šoku a odstranění vnější slupky došlo k poslední fermentaci, také bez přístupu vzduchu, ale ve vodní lázni celých 120 hodin. Na závěr byla káva odstředěna a sušena po dobu 21 dní na vyvýšených postelích. Výsledkem je komplexní káva, která nám chutí připomíná marcipán, ananas a třešňovou marmeládu.
- Nadmořská výška: Nadmořská výška: 900 - 1200 m n. m.