Výběrová káva Brazílie RAFAEL VINHAL z české pražírny Industra Coffee je charakteristická tóny jahod, vanilky a muškátového oříšku.
Rafael je velmi pokrokový farmář s absolutně fenomenálním přístupem ke všemu co dělá. Chce produkovat perfektní kafe za pomoci vědy a výzkumu. Proto má také vysokoškolské vzdělání v oboru agronomie. Tentokrát od něj máme odrůdu Icatu, kterou Rafael zpracoval jako 2 x fermentované fully washed kafe. Po mechanickém sběru a vytřídění pomocí floatingu byly kávové třešně fermentovány 30 hodin aerobně „nasucho“. Tedy v celých třešních volně na vzduchu. Pak, aby teplota příliš nevzrostla, byla káva prudce zchlazena studenou vodou – proběhl tzv. termální šok. Potom kávu odslupkovali a proběhla druhá fáze fermentace. Ta byla anaerobní, tedy bez přístupu vzduchu, ve vodě a celkově trvala 190 hodin. Na závěr byla káva odstředěna a sušena po dobu 16 dní.
Odrůda Icatu je Relativně mladá. Kolem icatu existuje spousta pododrůd, většina z nich jsou jen podvarianty. Tyto hybridy jsou výsledkem opakovaného zpětného křížení arabiky s hybridy robusty až po kultivary arabiky s Mundo Novo a Caturra a jsou zdaleka nejsložitější z odrůd. Vyznačuje se silnou odolností vůči rzi listové a háďátkům kořenovým. Tato odrůda se dostala do popředí v roce 1985 v Brazílii, ale oficiálně byla uvedena na trh v roce 1993. Typická charakteristika této odrůdy se vyznačuje nízkou kyselostí, plného těla a sladké chuti.
- Nadmořská výška: 900-1200 m.n.m.