Výběrová káva Brazílie PIETER KEIJSERS ze slovenské pražírny Sweet Beans Coffee je charakteristická tóny sušeného ovoce a mléčné čokolády.
V roce 2008 s manželkou koupili farmu Sitio Maracatu, kávový dekadent v Sao Sebastiao do Paraiso na jihu Minas Gerais. Farma leží v nadmořské výšce 1000 metrů. Oblast má ideální podmínky pro pěstování kávy. Na začátku jsme odstranili staré stromy a začali sázet nové. O čtyři roky později jsme měli první malou úrodu. V současné době vyrábíme větší dávky anaerobně fermentované kávy.
Odrůda Catuai 99 je kříženec vysoce produktivní odrůdy Mundo Novo a kompaktní odrůdy Caturra a byla vytvořena v Institutu Agronomico (IAC) ve státě Sao Paulo v brazilském Campinas. Rostlina je ve srovnání s Bourbonem vysoce produktivní, částečně díky své malé velikosti, která umožňuje, aby rostliny byly blízko sebe a hlavně může být vysazena v téměř dvojnásobné hustotě. Tvar rostliny umožňuje poměrně snadné ošetření proti škůdcům a chorobám. Vyznačuje se především velkou vitalitou a nízkou výškou.
- Nadmořská výška: 1000 m n. m.
- Producent: Pieter Johannes, Marie Keijsers