Velmi známá severočeská pražírna Nordbeans si pro všechny vyznavače brazilských káv na espresso připravila právě naturálně zpracovanou Brazílii. Tento lot odrůdy Yellow Catuaí nabízí fantastický chuťový zážitek pro každý den. K chuťovému profilu s tóny tmavé čokolády, meruněk a zralého ovoce se zkrátka budete vždy rádi vracet.
Pochází z brazilské farmy Sao Silvestre, která dlouhodobě patří k nejlepším farmám v Brazílii. Její majitelé, bratři Andrade, se pyšní řadou ocenění a úspěchů v prestižních národních i mezinárodních aukcích a soutěžích jako např. Cup of Excellence. Historie rodiny Andradeových začala v roce 1901, kdy jejich předkové žili na farmě Capim Branco v Carmo do Paranaíba, v oblasti High Cerrado ve státě Minas Gerais. Na začátku 90. let, kdy bylo třeba rozšířit produkci kávy, zlepšit její kvalitu a objem, bratři koupili farmu São Silvestre v Serra do Salitre ve státě Minas Gerais. Díky svému klimatu a nadmořské výšce mezi 1 100 a 1 200 metry produkuje vysoce kvalitní kávu. V kombinaci s přírodními podmínkami regionu, správným řízením plodin, plánováním sklizně a posklizňovou úpravou s kritérii výběru třešní, zrn a přirozeného sušení jsou výsledkem zrna vynikající kvality, oceněná po celém světě.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1150 m n.m.