Výběrová káva Brazílie FAZENDA SELADO z české pražírny Pikola je charakteristická tóny hořké čokolády a švestek.
Fazenda Sertão se nachází v malebné krajině kopců Carmo de Minas v Minas Gerais. Oblast se stala prvním regionem, který získal zeměpisné označení produkované kávy. Jedinečné vlastnosti a rysy kávy jsou přisuzovány jejímu původu. Farmu zdědili José Isidro a jeho žena Nazareth Dias Pereira v roce 1949. Nyní vedou farmu jejich děti, které investovaly do rozvoje. Vybudovaly nové terasy a sušicí zařízení. O farmu se vzorně starají a snaží se ji dále rozvíjet. Farma má přibližně 330 hektarů osázených odrůdami kávovníku Catucaí, Acaiá, Catuaí, Icatú, červený bourbon a žlutý bourbon. Celkem má farma 880 hektarů, na 550 hektarech se nachází původní les a pastviny pro dobytek a banánovníky.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1100 - 1400 m n. m.