Fajnšmekři a fanoušci amsterdamské pražírny DAK, zpozorněte. Tato malá šedá krabička skrývá pořádný experimentální nářez v podobě geishi zpracované metodou o které jste určitě ještě neslyšeli. Slavná bolivijská kávová rodina Los Rodriguez tento pokus nazvala Experiment Riviera a vy můžete díky DAKu stát u zrodu této metody. Její výsledek je překvapivě alkoholický a ovocný - žádná tradiční jemná geisha! V šálku ucítíte malinovou marmeládu, třešňový sirup a meloun cantaloupe. Tato káva je jako stvořená pro milovníky fermentovaných káv s komplexním alkoholickým nádechem.
Tato neobyčejná zrnka vás zavedou do světa nečekaných chutí a vůní. Jedinečný terroir a rozsáhlé zkušenosti rodiny Rodriguezů stejně jako žádaná odrůda Geisha jsou zárukou výjimečnosti samy o sobě, nicméně to nejzajímavější přichází až v podobě unikátní metody naturální River Experiment.
Ta začíná u sběru kávových třešní, který probíhá zásadně v noci. Třešně jsou následně baleny do ecotac PVC sáčků, které jsou bez přístupu vzduchu uzavřeny a ponechány v řece vedle farmy Alasitas. Voda v řece je studená a konstantně proudí, což vytváří ideální prostředí pro konstantní teplotu za které probíhá anaerobní fermentace a zároveň proud sáčky neustále promíchává a udržuje v nepřetržitém pohybu, což napomáhá neobvykle stabilnímu procesu fermentace. Po fermentaci byla káva převezena k sušení na sušičkách v Caranavi. Díky tomu je Riviera více než běžná geisha - je to dobrodružství pro vaše chuťové pohárky. Přineste si domů tento unikátní kousek a objevujte svět kávy z nové perspektivy.
- Nadmořská výška: 1.650 m n. m.