JAK SI KÁVU NEJLÉPE VYCHUTNAT
Tuto jedinečnou kávu z Colombie, pražíme na dva způsoby, v této kategorii pro přípravu kávy jako espressa. Abychom z kávy dostali to nejlepší, co nám skrývá, je třeba dodržet při přípravě určité zásady. Nápoj by měl mít objem 30ml (+/- 5ml) a délka extrakce (čas, za který proteče voda přes espresso páku) by měl být mezi 23 až 33 sekundy, pod stálým tlakem 9 barů. V případě, že chuť výsledné kávy bude příliš kyselá, upravde hrubost mletí na jemnější způsob, aby se vám zkrátil čas extrakce. V případě přílišné hořkosti tzv. "štiplavého ocasu" hrubost mletí naopak zvyšte, aby se čas extrakce prodloužil.
ZAJÍMAVOSTI
Farmáři ve třech kolumbijských regionech Magdalena, La Guajira a Cesar se zaměřují na udržitelnou produkci speciálních káv jako funkční alternativu k nechvalně známému pěstování a pašování drog.