Milujete Latinskou Ameriku, ale nemůžete se rozhodnout, který stát navštívit? Nesmutněte! S tímto skvělým espresso blendem od Diamond´s Roastery můžete zavítat do hned 3 zemí - Hondurasu, Salvadoru a Brazílie. Vychutnejte si tak nevšední a exotické chutě lískových oříšků, karamelu a hořké čokolády.
Při suché metodě zpracování jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na původ. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně). V kávě v případě špatného sušení nacházíme fermentované až alkoholové tóny, kvas nebo dokonce hnůj. Na druhé straně, když je sušení provedeno tak, jak má být, suchá metoda přináší do šálku vždy ovocné chutě a krémové tělo.
Brazílie Fazenda Floresta
Po pražení v naší pražírně nám tato zrna představila chuť a vůni mléčné čokolády, horalky a sušeného ovoce.
El Salvador Regionální lot
V chuťovém profilu se můžete těšit na mléčnou čokoládu, karamel, arašídy a brusinky.
Honduras Aruco
V chuťovém profilu ucítíte čokoládu, mandle, sušené meruňky a vanilku. Tento Honduras si zamilují milovníci kávy, kteří dávají přednost sladkým kávám s plným tělem.
- HIGH FIVE blend: 60% Brazílie, 20% El Salvador, 20% Honduras
- Nadmořská výška: 1200 m n.m.