Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

Vánoční 3PACK 2022 - filtr

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Obsah balení

Pražírna
Nordbeans
Země původu
El Salvador výběrová káva El Salvador
Region
Santa Ana
Odrůda
Red Bourbon
Použití
Omni (vhodná na filtr i espresso)
Způsob zpracování
Suché (natural)
Chuťový profil
Kandované ovoce, Mandarinky, Tmavá čokoláda
Stupeň pražení
Střední
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Moka konvička, Vacuum Pot, Espresso

Vánoční klasika je zpět! Představte si kávičku, která na první ochutnávku připomene hřejivou čokoládu, zjemněnou sladkým kandovaným ovocem, a s jemným nádechem čerstvých mandarinek na závěr. Ano, mluvíme o kávě upražené v liberecké pražírně Nordbeans, která je pochoutkou nejen pro vaše chuťové buňky, ale i pro vaši duši. Tak šťastné a veselé!

V srdci sopečného regionu Santa Ana leží farma Finca Esquipulas, kde majitel Rodolfo Ruffatti Batlle pěstuje kávu, která se stává středobodem vánoční tradice této pražírny. Rodolfo a jeho otec sklízejí tuto speciální kávu na rodinné farmě Finca El Salvador. Každý rok je vánoční káva Nordbeans pojmenována po něm, přinášejíc do šálků výrazné chutě tmavé čokolády, kandovaného ovoce a mandarinek. Rodolfo je také tvůrcem Coffee School Project, revitalizujícím opuštěné farmy a formujícím budoucí generaci kávových pěstitelů.

Ale co dodává této kávě její jedinečný charakter? Klíčem je zpracování. Na farmě Esquipulas je hlavně pěstována odrůda Red Bourbon. A právě tuto odrůdu Rodolfo zvolil pro naturální zpracování v jeho závodě Buena Vista. Naturální metoda zpracování kávy dává zrnkům tu specifickou sladkost, kterou na první doušek poznáte. Díky ní je chuť kávy tak komplexní, že v ní najdete vše od lahodné čokolády až po svěží višně. Je čas objevit tento kávový zázrak!

  • Producent: Rodolfo Ruffatti Batlle
  • Farma: Finca El Salvador
  • Partner: Productor Coffee
  • Nadmořská výška: 1450 m n. m.
Pražírna
Father's Coffee Roastery
Země původu
Etiopie výběrová káva Etiopie
Region
Sidama
Odrůda
Heirloom
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Suché (natural)
Chuťový profil
Borůvkový koláč, Cheesecake, Cukr muscovado
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Jistě jste se těšili, až bude tato lahůdka zpět. Tuhle parádní Etiopii KERAMO NATURAL z pražírny Father's Coffee Roastery si jistě užije každý z vás. Káva se pyšní svými chutěmi a to nadupaným borůvkovým cheesecakem a slaďoučkým cukrem muscovado.

Producenti z Kerama žijící vysoko v nádherných horách oblasti Bombe, jsou tak odlehlí, že nemají svou centrální zpracovatelskou stanici. Všech cca 1500 producentů vozí svou kávu na zpracovatelskou stanici Bombe, která spadá pod Daye Bensa Coffees producenta Asefa Dukama. Zpracovávají se zde také kávy z vesnice Shantawene a samotného Bombe.

Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na původ. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně). V kávě v případě špatného sušení nacházíme fermentované až alkoholové tóny, kvas nebo dokonce hnůj. Na druhé straně, když je sušení provedeno tak, jak má být, suchá metoda přináší do šálku vždy ovocné chutě a krémové tělo.

  • Producent: Daye Bensa
  • Nadmořská výška: 2300 m n. m.

 

Pražírna
The Barn
Země původu
Rwanda výběrová káva Rwanda
Region
Huye
Odrůda
Red Bourbon
Použití
Omni (vhodná na filtr i espresso)
Způsob zpracování
Suché (natural)
Chuťový profil
Marcipán, Rozinky, Sladké třešně, Vánoční koření
Stupeň pražení
Střední
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Moka konvička, Vacuum Pot, Espresso

Vánoční výběrová káva Rwanda HUYE z německé pražírny The Barn je charakteristická tóny sladkých třešní, vánočního koření, rozinek a marcipánu.

Rwanda HUYE nabízí šálek plný zimního koření, ideální pro navození vánoční atmosféry při brunchi s rodinou či přáteli. Chuť marcipánu, sladkých třešní a rozinek je podpořena datlovou sladkostí, skořicovo - kořenistou aroma a lehkými tóny muškátového oříšku. V ústech je sametová a bohatá s mimořádným závěrem, charakteristickým pro oblast Huye.

Rwanda je zemí tisíce kopců, obdařena ideálními podmínkami pro pěstování kávy - vysokou nadmořskou výškou, pravidelnými srážkami a bohatou půdou. Zrna odrůdy bourbon pochází z mycí stanice Davida Rubanzangaba. David je klíčovou postavou v rozvoji výběrové kávy ve Rwandě, kde již mnohokrát vyhrál soutěž Cup of Excellence. Když převzal soukromé pohoří Huye, rozdělil jej do sedmi zón - každá s jiným chuťovým profilem. David je skutečný filantrop, kterému velmi záleží na rodinách, s nimiž spolupracuje. Snaží se farmáře motivovat k pěstování vysoce kvalitní kávy, nabízí sociální prémie a bonusy za kvalitu.

Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na původ. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně). V kávě v případě špatného sušení nacházíme fermentované až alkoholové tóny, kvas nebo dokonce hnůj. Na druhé straně, když je sušení provedeno tak, jak má být, suchá metoda přináší do šálku vždy ovocné chutě a krémové tělo.

  • Producent: David Rubanzangaba
  • Nadmořská výška: 1 700 - 2 200 m n. m.

Vánoční kafe

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak produkt obstál, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5905 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice