Poznejte kouzlo Etiopie s výběrovou kávou SHANTAWENE od renomované německé pražírny The Barn. Tato jedinečná káva vás okouzlí svou nevšední kombinací chutí, kde se snoubí exotické tóny mučenky, sladkost zralých jahod a neobvyklé nuance dračího ovoce. Každý šálek této kávy je cestou do tajemného světa etiopských vůní a chutí, které překvapí i ty nejnáročnější milovníky kávy. Užijte si momenty plné rozmanitosti a bohatých tónů s kávou, která je symbolem kvality a originality, přímo z srdce Etiopie.
Vesnice Shantawene se nachází ve známé oblasti Sidama, která je srdcem produkce kávy v zemi. Shantawene, která využívá místních znalostí a pěstitelských tradic, spravují dva bratři, kteří posouvají hranice etiopských profilů šálků. Tato káva má označení "funky" díky její silné vůni pocházející z anaerobního způsobu zpracování. Společnost Daye Bensa založili dva bratři - Assefa a Mulugeta Dukamo - s ambicí ukázat úžasný potenciál etiopské kávy. Za posledních 15 let vybudovali celkem 3 farmy, 19 zpracovatelských stanic a 5 skladů. Spolupracují s více než 1400 drobnými pěstiteli a jejich hnacím motorem je kvalita a chuť.
Šarže Shantawene prošla anaerobním zpracováním. To v tomto případě znamená, že se zralé kávové třešně po sesbírání přenesou do vzduchotěsných nádob, kde se nechají fermentovat po dobu několika hodin, čímž se urychlí celý proces fermentování. Během tohoto procesu pomáhají přirozené cukry z povrchu třešní dodávat zrnům uvnitř hloubku a výraznou ovocnost. Po fermentaci se celé třešně suší na vyvýšených afrických postelích, dokud se nedosáhne požadované vlhkosti.
- Nadmořská výška: 1.900 - 2.300 m n. m.
- Producent: Daye Bensa