Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

The Barn Christmas coffee Hario Decanter Set

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Obsah balení

Značka
Hario
Hmotnost
0,641 kg
Objem (ml)
700 ml
Výška
18,5 cm
Průměr
11 cm

Hario V60 Drip Decanter: Vše na véšedesátku hezky v jednom

Legendární japonský dripper V60 je asi nejrozšířenějším způsobem pro alternativní přípravu kávy a na svůj „plastový trychtýřek“ nedá dopustit široká řada profesionálů i domácích milovníků kávy. Kromě dripperu samotného k přípravě potřebujete také filtr a nádobu, kam váš kávový výtvor bude kapat. Hario, které stojí za vývojem V60, se pro co největší komfort této přípravy rozhodlo všechny tři části seskládat do jednoho elegantního skleněného dekantéru.

Dost bylo obav, abyste konvicí s vodou, loktem nebo čímkoliv dalším náhodou nepřevrhli běžný V60 dripper sedící na konvičce nebo jiné nádobě. V Hario V60 Drip Decanteru máte na dripper prostor rovnou v kónickém hrdle nádoby a stabilitu máte zajištěnou. S dekantérem se navíc velmi pohodlně pracuje – do nádoby vložíte drážkovaný dripper z plastu, doplníte ho o papírový filtr (je součástí balení a dá se samozřejmě dokoupit) a máte připraveno! Filtr stačí propláchnout vodou, nasypat do něj kávu, vybrat recept, co vám vyhovuje, a véšedesátkaření má zelenou.

Je vidět, že Hario má s touhle přípravou filtrované kávy bohaté zkušenosti a myslí na každou její fázi. Šikovný silikonový korzet obepínající střed dekantéru vám velmi usnadní jednu z prvních fází přípravy kávy s V60: blooming. Silikon můžete bez obav o popálení uchopit a důkladně s nádobou zakroužit, aby se voda dostala k celé vrstvě kávy. Proces můžete jednoduše zopakovat i po nalití poslední dávky vody, abyste se mohli pochlubit krásným flat bedem.

Po designové stránce vás čekají charakteristické Hario „buřtíky“, které jsou jednotícím prvkem většiny kávového vybavení této japonské značky. Dekantér navíc nemusí zdobit polici jen pro přípravu kávy, můžete ho skvěle použít jako karafu na víno nebo jiné nápoje. Je v něm i dost místa na led, takže je ideální nádobou pro přípravu ledové kávy. Hario V60 Drip Decanter pomůže se snadnou přípravou V60 začátečníkům, ale pro svou praktičnost se hodí i ostříleným véšedesátkařům.

Koukněte se, jak jednoduše si s ním přípravu V60 podmaníte.     

  

Pražírna
The Barn
Země původu
Rwanda výběrová káva Rwanda
Region
Huye
Odrůda
Red Bourbon
Použití
Omni (vhodná na filtr i espresso)
Způsob zpracování
Suché (natural)
Chuťový profil
Marcipán, Rozinky, Sladké třešně, Vánoční koření
Stupeň pražení
Střední
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Moka konvička, Vacuum Pot, Espresso

Vánoční výběrová káva Rwanda HUYE z německé pražírny The Barn je charakteristická tóny sladkých třešní, vánočního koření, rozinek a marcipánu.

Rwanda HUYE nabízí šálek plný zimního koření, ideální pro navození vánoční atmosféry při brunchi s rodinou či přáteli. Chuť marcipánu, sladkých třešní a rozinek je podpořena datlovou sladkostí, skořicovo - kořenistou aroma a lehkými tóny muškátového oříšku. V ústech je sametová a bohatá s mimořádným závěrem, charakteristickým pro oblast Huye.

Rwanda je zemí tisíce kopců, obdařena ideálními podmínkami pro pěstování kávy - vysokou nadmořskou výškou, pravidelnými srážkami a bohatou půdou. Zrna odrůdy bourbon pochází z mycí stanice Davida Rubanzangaba. David je klíčovou postavou v rozvoji výběrové kávy ve Rwandě, kde již mnohokrát vyhrál soutěž Cup of Excellence. Když převzal soukromé pohoří Huye, rozdělil jej do sedmi zón - každá s jiným chuťovým profilem. David je skutečný filantrop, kterému velmi záleží na rodinách, s nimiž spolupracuje. Snaží se farmáře motivovat k pěstování vysoce kvalitní kávy, nabízí sociální prémie a bonusy za kvalitu.

Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na původ. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně). V kávě v případě špatného sušení nacházíme fermentované až alkoholové tóny, kvas nebo dokonce hnůj. Na druhé straně, když je sušení provedeno tak, jak má být, suchá metoda přináší do šálku vždy ovocné chutě a krémové tělo.

  • Producent: David Rubanzangaba
  • Nadmořská výška: 1 700 - 2 200 m n. m.

Vánoční kafe

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak produkt obstál, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5906 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice