The Barn Christmas coffee Hario Buono set 11/23

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Obsah balení

Značka
Hario
Materiál
Nerezová ocel
Barva
Stříbrná
Objem (ml)
1000 ml
Výška
12,5 cm
Šířka
30 cm
Hloubka
15 cm
Vhodné do myčky
Ano
Zdroj ohřevu
Indukce, Plyn, Sklokeramika

Hario Buono: Labuťačka pro precizní zalévání

Co je pravá ruka dripperu? Precizní konvice na vodu. 🫖 Invence japonského Haria rozhodně neskončila představením revolučního dripperu V60 pro přípravu skvělé filtrované kávy. Abyste z něj vymáčkli maximum, přišli Japonci také s krásnou konvicí pro přesné zalévání kávy.

Nerez, dva kousky plastu a skvělá hubice

Celá konvice je vyrobená z velmi kvalitního nerezu, který je lehký a zároveň dobře udrží vodu v teple. 🧣 Celokovové tělo je doplněno dvěma plastovými prvky – víčkem ve tvaru seseknutého jehlanu a příjemného madla s prohlubněmi, do kterých vám tak akorát zapadnou prsty. Široké dno konvice, které jí zaručí výbornou stabilitu, můžete postavit na jakýkoliv vařič. Elektrika, indukce, plyn – Buono si poradí se vším. 🔥

Voda pod kontrolou = extrakce za 1*

Stačí vám odklopit víčko, naplnit konvici vodou (vejde se tam až litr, ale nepřeplňujte ji, přijde spousta bublání), usadit ji na sporák a počkat na bod varu. Jestli chcete vědět přesně, na kolik je voda připravená, odklopte víčko a šoupněte do konvice teploměr. 🌡️ Pak přichází na řadu vaše zalévání dripperu/aeropressu/chemexu. Hario Buono vám za pomoci skvěle promyšleného tvaru umožní vytvořit ideální slabý a pomalý proud. Díky nízké váze a pohodlné rukojeti 🪶 se vám s ní bude dobře manipulovat, pro 100% kontrolu můžete při lití konvičku přidržet za teplovzdorné víčko. A proč že není obyčejná rychlovarka pro neobyčejný filtr dostačující? Pravidelná distribuce vody je jedním ze stěžejních faktorů při přípravě V60 (nebo jiného dripperu). Kávu je totiž třeba rovnoměrně namočit, aby se z ní uvolnila všechna chuť a ve filtru nezůstávaly kapsy s nenamočenou kávou.

Funkční krasavice

Jak je dobrým zvykem Haria, i tomuhle vybavení se dostalo jejich ikonických faldíků a skvěle tak zapadne k dalšímu vybavení od japonských kávových vizionářů. 🇯🇵 Aby vám Buono mezi přípravou nových a nových várek nechytalo prach, klidně s ním můžete zalívat bonsaje nebo pokojovky.

Labutí krk v provozu 

Podívejte se, proč je Buono oblíbenou společnicí nejednoho baristy. 👇

Pražírna
The Barn
Země původu
Honduras výběrová káva Honduras
Region
La Paz
Odrůda
Catuai
Použití
Omni (vhodná na filtr i espresso)
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Makadamiové ořechy, Nugát, Vanilka
Stupeň pražení
Střední
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Moka konvička, Vacuum Pot, Espresso

Vánoce, Vánoce přicházejí... a s nimi i vánoční limitka skvělé pražírny The Barn! Každoročně vám tato zrnka pomáhají naladit se na sváteční vlnu. Letos tomu nebude jinak. Zrnka této výběrovky z Hondurasu vám v šálku vykouzlí bohaté tělo plné sametových tónů nugátu, makadamových oříšků a luxusní vanilky. Kávička poslouží jako skvělý dárek, ale dělit se o ní určitě chtít nebudete.

Marysabel a Moises mají velký podíl na rostoucí pověsti honduraské kávy. Marysabelin otec Don Fabio provozuje kávové farmy v okolí Marcaly. Po mnoha letech slabých zisků se rozhodl předat půdu své dceři Marysabel a jejímu manželovi Moisesovi Herrerovi. Moises do rodinného podniku zapojil své vlastní farmy a společně mají téměř 200 hektarů kávy rozdělených na různých farmách. Manželé Caballerovi dbají na ekologickou udržitelnost svých farem. Velkou pozornost věnují zlepšování půdy na svých farmách, aby zajistili zdravé životní prostředí. Vyrábějí organické hnojivo z kravského a slepičího hnoje smíchaného s dužinou z kávových třešní a dalšího organického materiálu. Toto hnojivo se používá společně s některými minerálními hnojivy, aby se kávovníkům dostalo potřebných živin. Na farmách se také pěstují pomeranče, avokádo, květiny, banány a další ovoce, které slouží sběračům k jídlu a vytváří na farmách biologickou rozmanitost, která zajišťuje dobré podmínky pro růst a stín pro kávovníky.

Kávy rodiny Caballero se zpracovávají v jejich mlýně Beneficio v Xinacla. V tomto centrálním mlýně se shromažďují třešně z jednotlivých farem a zpracovávají se zde kávy. Místní sběrači jsou najímáni a školeni tak, aby vybírali pouze ty nejzralejší třešně. Po odstranění dužiny se kávy 12 hodin fermentují na sucho a poté se promyjí ve vodních kanálech, aby se odstranila všechna plovoucí, nezralá zrna. Veškerá káva se pomalu suší na vyvýšených lůžkách. Tento klasický proces promývání pomohl získat sladkou, čistou kávu, která uspokojí všechny chuťové buňky.

  • Nadmořská výška: 1600 m n. m.

Vánoční kafe

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak produkt obstál, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5895 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice