Hodíte kapslí, dostanete kafíčko! Funguje to skoro stejně jako tři oříšky pro popelku, no zkuste sami. Vidíte správně, českobudějovičtí mistři v pražení z Kmen Coffee Roasters přicházejí s novinkou v podobě nespresso kapslí. Pražiči pro tuto příležitost vybrali již starou známou, naturálně zpracovanou kávu z Kostariky, která rozhodně stojí za vyzkoušení. V šálku se můžete těšit na švestková povidla, svěží třešně a smetanu. Ovocné zábavné espresso tak, jak ho máme rádi, jen schované v úkrytu, tedy v kapsli.
Tyto kapsle vám budou fungovat na všech kávovarech, které jsou kompatibilní s kapslemi Nespresso. Jsou vyrobeny z materiálů z obnovitelných zdrojů a jsou 100% kompostovatelné. To aby z toho taky něco měly žížaly. Navíc jsou schované do plastové nádobky, která udrží kávu déle čerstvou a která se vám i po vypití možná bude hodit.
Kostarika, srdce těch nejlepších káv, se může pyšnit dlouhou tradicí vývozu výjimečných zrn a tento lot od CoopeVictoria je toho živým dokazem. Umístěná na svazích sopky Poas, patří tato kooperativa mezi nejvýznamnější kávové plantáže v celé Kostarice. S vulkanickou půdou nasycenou minerály z popela masivu a ideálními teplotami od 18 do 25 stupňů Celsia poskytuje optimální prostředí pro pěstování kávy na nejvyšší úrovni. Farmáři z CoopeVictoria se rozhodli zpracovat tuto kávu naturálním způsobem, což představuje vynikající metodu zdůrazňující přirozené tóny.
Naturální metoda je často používána v oblastech s nedostatkem vody, zejména v Africe a v suchých oblastech Latinské Ameriky, například v Brazílii. Při suchém zpracování jsou třešně rozprostřeny na betonových plochách nebo postelích a suší se na slunci nebo pomocí sušiček. Káva se pravidelně otáčí, aby se zabránilo plísním a nežádoucí fermentaci. Po dokončení sušení se mechanicky odstraní slupka v tzv. dry millu. Suché zpracování přidává kávě charakteristické chuťové prvky, které nezávisí na odrůdě ani terroiru. Správně provedené sušení přináší do šálku ovocné tóny a krémové tělo.