JZT Kombucha je fermentovaný čajový nápoj s ovocem obohacený o probiotické kultury. Ty jsou dodány pomocí SCOBY - symbiotické kultury bakterií a kvasinek, ty startují celou fermentaci. Kombucha je zdravou, a hlavně velmi chutnou, alternativou ke konvenčním limonádám, sodám a jiným slazeným nápojům.
Kombucha je prospěšná pro trávicí trakt díky probiotikům, které přirozeně obsahuje, dále jsou v ní také vitaminy, zejména skupiny B. Díky zelenému a černému čaji a borůvkám je bohatá na antioxidanty.
Borůvka potěší jak kombuchové fajnšmekry, tak ty, kteří se světem fermentace teprve začínají. Základ má v kombuche z černého a zeleného čaje *OG, do kterého jsou následně přidány borůvky a je podruhé zfermentována.
Složení: nálev ze zeleného čaje 40 % (pitná filtrovaná voda, zelený čaj 0,6 %), nálev z černého čaje 40 % (pitná filtrovaná voda, černý čaj 0,6 %), borůvkové pyré (borůvky 90%, třtinový cukr), cukr, kvasinkové kultury a bakterie mléčného kvašení. Přirozeně obsahuje oxid uhličitý a alkohol (
- Skladování: v lednici do 5° Celsia
- Trvanlivost: 8 týdnů od data lahvování (uvedeno na obalu)