Že 3v1 je jen šampon? Omyl. Seznamte se s kávovarem Hario Mizudashi. Je zároveň louhovací nádobou, filtrem a taky stylovou karafou. Zkrátka vším, co potřebujete pro přípravu perfektního „cold brewčka“ v jednom praktickém balení. Prostě letní „must have“ záležitost! A pokud vás neužije na červenou, můžete si ho pořídit v decentní hnědé.
Dost bylo cold brew v zavařovačkách, zjednodušte si život
Čerstvě namletou kávu (ideálně sáhněte po něčem sladším) nasypte do sítka a zacvakněte ho do hrdla karafy. Přímo na kávu nalijte až 1 000 ml studené vody, zamíchejte (míchátka máme) a zacvakněte víčkem. Teď následuje to nejnáročnější: počkat 12–24 hodin, až se káva vylouhuje. Pak jen vyndáte sítko a krásně čistý cold brew máte hotový. Sítko se dá navíc zespoda vyšroubovat, kávu z něj lehce tak dostanete ven. Nemusíte kupovat žádné jednorázové filtry
I čištění je úžasně rychlé a jednoduché
Po dopití celou lahev rozložíte na části a omyjete pod tekoucí vodou, nebo ji můžete dát do myčky.
Až vám studené kafe poleze i ušima, využijete Mizudashi i na klasický teplý filtr, nebo třeba čaj. Žáruvzdorné sklo teploty do 100 °C bez problému zvládne aniž by prasklo.
Tohle na vás čeká v balení:
- karafa ze žáruvzdorného skla o objemu 1 000 ml,
- plastové sítko (z polyesterová pryskyřice),
- silikonové víčko,
- návod.
Celkové rozměry: 13,8 × 9,4 × 29,4 cm.