Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

3PACK na espresso

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Obsah balení

Datum pražení
04.12.2024 (9 dnů)
Pražírna
Gardelli Coffee
Země původu
Rwanda výběrová káva Rwanda, Brazílie výběrová káva Brazílie
Region
Nyamasheke
Odrůda
Catuai, Red Bourbon
Použití
Espresso
Chuťový profil
Karamel, Mléčná čokoláda, Švestky, Mandle
Stupeň pražení
Střední až středně tmavé
Metoda přípravy
Espresso, Moka konvička

Představujeme vám CIGNOBIANCO® SIGNATURE BLEND, vlajkovou loď z italské pražírny Gardelli Specialty Coffees a jedinou směs espressa v její nabídce. Tato lahodná káva je od samého začátku stálicí nabídky pražírny a je ideální každodenní kávou, kterou si můžete dopřát kdykoliv se vám zachce. Je charakteristická tóny sladké mléčné čokolády, mandlí a sladkých ovocných tónů žlutých švestek a karamelu.

Pražírna pečlivě vybírá pouze nejlepší výběrové arabiky a do této směsi smíchala unikátní kávu z Brazílie a Rwandy. Nadšení a odbornost jsou vsazeny do každého zrna, aby vytvořily harmonickou a vyváženou chuťovou zkušenost, která jistě potěší vaše smysly.

Catuai je produktivní odrůda arabiky, která vznikla v Brazílii křížením odrůd Mundo Novo a Caturra a je známá svou přizpůsobivostí různým podmínkám. Má ovocné a květinové tóny. Red Bourbon je stará odrůda arabiky původem z ostrova Réunion, známá pro svou vysokou kvalitu a výnosnost. Byla dále šlechtěna v Brazílii ve 30. letech 20. století, což pomohlo lépe porozumět vlivu prostředí na růst kávy.

"Naše zrna jsou dodávána v Jute + GrainPro pytlích pro zachovaní čerstvosti a pražena na přizpůsobeném profilu od Rubense Gardelliho, aby byl z kávy vytažený největší potenciál. S hodnocením cuppingového skóre 85,00 a pocházející z terroirů Minas Gerais a Nyamasheke ve výšce 1400-1650 m n.m., můžete si být jisti, že tato káva je jedinečným zážitkem." pražírna Gardelli Specialty Coffees.

  • Nadmořská výška: 1400 - 1650 m n. m.
  • Zpracování: Suché (Brazílie) / Promyté (Rwanda)

Pražírna
DAK Coffee Roasters
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Huila
Odrůda
Castillo
Použití
Espresso
Způsob zpracování
Experimentální
Chuťový profil
Kardamom, Med, Pistácie, Vanilkový dort
Stupeň pražení
Střední až středně tmavé
Metoda přípravy
Moka konvička, Espresso

Tato káva byla upražena nizozemskou pražírnou DAK Coffee Roasters a zrnka pocházejí z Kolumbie, přesně z farmy, jejíž vlastníkem je Diego Samuel Bermudéz. Kávička, která nese neobvyklý název Milky Cake, opravdu při prvním doušku připomíná vanilkový dort. Při druhém doušku objevíte také tóny pistácie, kardamonu nebo medu

34letý Diego Samuel Bermudéz se narodil v Bolivaru v oblasti Cauca, kde se spolu se ženou, dvěma dcerami a dvěma bratry věnuje už 13 let pěstování kávy. Za tu dobu získal nespočet zkušeností a znalostí v oblastech pěstování, sbírání i zpracování výběrové kávy. Před několika lety si postavili na své farmě laboratoř, ve které praží a ochutnávají svou kávu. Diego se nebojí experimentovat a díky tomu získal od roku 2015 spoustu kávových ocenění po celém světě. Diegovo farma pokrývá přibližně 27 ha úrodné půdy. Na farmě se pěstují čtyři odrůdy: Castillo, Colombia, Caturra a Geisha. Farma se zaměřuje na technologii a kritické procesy, které jsou důležité při zpracování této kávy. Od výběru až po pečlivé sušení, které je prováděno tak, aby zmírnilo proměnlivé klimatické podmínky a umožnilo produkovat kávy tak vysokých standardů.

Experimentální proces "thermal shock", kterou vyvinul sám Diego Samuel Bermudez, je inovativní metodou zpracování, která zajišťuje optimální uvolnění unikátních chutí a vůní. Každý krok tohoto procesu je pečlivě kontrolován a optimalizován, ať už jde o přidání kvasinek, dobu fermentace nebo teplotu tanku a vody. Začíná 48hodinovou anaerobní fermentací třešní v kádích s odvzdušňovacím ventilem při teplotě 18 °C. Následuje 96 hodin anaerobní fermentace třešní v dužině (se slizem) také při 18 °C. Poté následuje první promytí kávových zrn při teplotě 40 °C, což vytváří právě zmiňovaný tepelný šok. Druhé promytí je provedeno při teplotě 12 °C. Po tomto procesu následuje 34 hodin sušení při teplotě 35 °C a vlhkosti 25 %, dokud zrna nedosáhnou vlhkosti 10-11 %. Celý proces je navržen tak, aby výsledná káva nabídla zcela nový a unikátní zážitek pro milovníky kávy.

  • Nadmořská výška: 1730 m n. m.
Datum pražení
26.11.2024 (17 dnů)
Pražírna
HAYB Speciality Coffee
Země původu
Etiopie výběrová káva Etiopie, Brazílie výběrová káva Brazílie
Region
Cerrado Patrocinio
Odrůda
Heirloom
Použití
Espresso
Chuťový profil
Červené ovoce, Lesní ovoce, Mléčná čokoláda
Stupeň pražení
Střední až středně tmavé
Metoda přípravy
Moka konvička, Espresso

Výběrová káva WHAT THE FUNK espresso blend z polské pražírny HAYB Specialty Coffee je charakteristická tóny červeného ovoce, lesních plodů a mléčné čokolády.

S příchodem čerstvých plodin z Etiopie a Brazílie přichází i Hayb se svou směsí káv na espresso. 

Složení blendu:

  • 50% Etiopie Guji - naturální
  • 50% Brazílie Cerrado Patrocinio

Káva odrůdy Heirloom z regionu Guji je zpracována zpracovatelskou stanicí Buku, jejíž název nese po farmě, kde je káva ručně sklízena. Rozprostírá se na ploše 200 hektarů a díky pěstování odrůdy v nadmořské výšce v rozmezí 1950 - 2250 m n. m. káva získává svou typicky sladkou komplexnost. Zemědělce, kteří se podílejí na sklizni této kávy, zaštiťuje organizace METAD, která se podílí na certifikaci farem, komunitě a zpracovatelském prostředí. Část svých zisků reinvestují do rozvoje tamního zemědělství a díky tomu tak napomáhají výstavbě vodních studní, jako zdroje pitné vody, stavbám škol a klinik a taktéž se podílejí na ochraně metod zpracování, aby nedocházelo ke znečišťování půdy a vody.

Brazilská káva je klasikou a naprostým základem každé espresso směsi. Káva pochází z oblasti 15 kilometrů východně od brazilského města Patrocinio, kde najdete soubor farem a plantáží, které jsou svým způsobem jedinečné. Půda je zde jiná - plná živin a bohatá na neobvyklé minerály, všechny tyto plodiny se nacházejí v kráteru spící sopky, kterou domorodci nazývají Chapadão de Ferro, což v překladu znamená „Železná plošina“. Jedinečné půdní faktory jsou kombinovány s teplými a vlhkými léty a mírnými a suchými zimami. Přírodní faktory samy o sobě k výrobě kvalitní kávy nestačí, důležité je, jak s nimi člověk naloží. Zralé kávové třešně se sklízejí a třídí, a poté se nechávají sušit na brazilském slunci na rozlehlých, speciálně postavených terasách. 

Vánoční kafe

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak produkt obstál, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5905 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice