La Cabra Coffee z Dánska
Světlým pražením odkrýváme charakteristické a unikátní tóny s ohledem a respektem na surovinu. Důležité jsou pro nás vztahy s producenty, pražírnami a také baristy, který kávu na konci řetězce připravují. Transparentnost je naším druhým jménem a kromě spolupráce s producenty, pracujeme i na zlepšování, inovacích a udržitelnosti této krásné kávové scény.
merchant
Guatemala Los Laureles je druhou kávou z regionu Huehuetenango v této sezoně, kterou pražírna La Cabra Coffee zařadila do své nabídky. Pražírna spolupracuje s farmářem Hernanem Lopezem už druhý rok a zajímavostí v této spolupráci je, že Hernan má teprve 24 let a o svou malou farmu se začal starat jen pár let dozadu. Můžeme říci, že se jedná o poměrně nového producenta kávy a oproti ostatním farmářům z regionu nebo obecně z kávového průmyslu, nepochází z kávové rodiny. Navzdory této "nevýhodě" je Hernan zapálený pro produkci té nejlepší kávy a nepřetržitě hledá způsoby jak ji zlepšovat. Pro příklad můžeme popsat jeho problém s PH půdy v prvních letech farmaření. Hernan dlouhé 2 roky hledal způsob jak upravit půdu na pěstování kávovníků na správné pH, dokud se mu to nepodařilo a nyní se může pyšnit vysokými stromy kávovníků, s perfektní kvalitou.
Pražírna
Charakteristika
Karamel, Červené jablko, Lískové oříšky, Toffee
merchant
Výběrová káva Etiopie Hallo Fuafate z dánské pražírny La Cabra Coffee je charakteristická tóny jahod, čaje a zázvoru. Promývací stanice Hallo Fuafate se nachází nedaleko Gadeb, jižně od města Yirgacheffe, v nadmořské výšce 2030 metrů na mořem. Název stanice byl odvozen od vodopádů, které jsou symbolem města Hallo (vodopády = fuafate). Promývací stanice funguje od roku 2010 a podporuje mnoho malých farmářů z regionu. Právě káva z Etiopie je vizitkou dlouhodobé změně mínění o chuti káv a tento úžasný lot není opakem. Delikátní chuť s čajovou aroma, jahodami a zázvorem vás zavede na místa, kde jste ještě možná nebyli.
Pražírna
Charakteristika
Černý čaj, Citrony, Zázvor
merchant
Z času načas se pražírna La Cabra Coffee rozhodne zakoupit kavu, zpracovanou promytí metodou z regionu Yirgacheffe. Obvykle se jedná o kávu s charakteristikou květin, ovoce a dalších příjemných a čistých tónů. Kochere je přesně jedna z těchto káv. Kochere je promývací stanice, ležící jihozápadně od města Yirgacheffe, nedaleko města Chelelektu. Tato oblast je známá produkcí plnějších káv, odlišný od těch klasických čajových charakteristik, které jsou v regionu Yirgacheffe známé.
Pražírna
Charakteristika
Černý čaj, Grep, Meruňky
merchant
Zpracovatelský závod Riakiberu je ve vlastnictví společenství Kamacharia Farmers Co-operative Society, která vznikla již v roce 1994. Společenství má 1400 členů, rozmístěných po celém okolí města Kamacharia, kde se závod nachází. Riakiberu se rozprostírá ve výšce 1650 metrů nad mořem, v regionu Muranga, jen 4 km od hranic s regionem Nyeri. Region Muranga se nachází jižněji od pohoří Mount Kenya, narozdíl od známějších kávových regionů, které jsou převážně v západní části země.
Pražírna
Charakteristika
Brusinky, Černý rybíz, Sirup