Doporučujeme na espresso
Fanoušci espresso nápojů pozor! Vybrali jsme pro vás ty nejlepší výběrové kávy, abyste nemuseli ztrácet čas hledáním. Každá z káv je určena pro přípravu espressa, ale nic se nestane, pokud ji otestujete i na jinou alternativní metodu.
merchant
White blend je směs dvou arabik, která je namíchaná pro vyvážené espresso. Skladá se z El Salvadoru Las Nubes a Indie Balmaadi. Její sladkost perfektně vynikne i v mléčných nápojích. El Salvadoru Las Nubes: Isidro Battle koupil farmu Las Nubes (v překladu „oblaky“), v roce 1920. Tato rodinná farma neustále zdokonaluje zpracování kávy a vy máte možnost ochutnat zajímavou odrůdu vypěstovanou na farmě, která pochází z Keni. Indie Balmaadi: Káva pocházející z této farmy byla oceněna cenou Flavor of India, Fine cup award 2004 jako nejlepší káva z Indie a též jako nejlepší arabika z regionu Nilgiris. Káva je pěstována dle principů biodynamického zemědělství.
Pražírna
Charakteristika
Javorový sirup, Mandle, Med, Sušené ovoce
Výběrová káva Brazilie Kolumbie Horizont Espresso od liberecké pražírny Nordbeans. Horizont espressu věnujeme trvalou pozornost. Naším cílem je poskytovat příjemný a plný chuťový zážitek - jak v espressu, tak v nápojích s mlékem. Pro Horizont kupujeme vždy kávy z čerstvých sklizní. Káva je sezónní surovina a období sklizně se v jednotlivých zemích liší. V závislosti na sezóně je proto ve směsi obměňujeme. Klademe přitom důraz na zachování stejného chuťového charakteru po celý rok. Aktuálně je Horizont složen z pečlivě vybraných káv z farem v 50% Kolumbii a 50% Brazílii.
Pražírna
Charakteristika
Arašídy, Čokoláda, Zralé ovoce
Vysokou kvalitu si tato káva drží díky ustavičné péči pěstitelů a výšce až 1550 m.n.m., ve které je káva pěstována. Jsou zde bohaté dešťové srážky a chladnějsí klima. Káva se zde sbírá pouze ručně, kvůli nedostupnosti terénu a v souladu s přírodou. Většina kávových plantáží patří menším farmářům v oblasti Sigri. Káva má sladkou vůni, s tóny ořechů a čokolády, s nádechem ovocných plodů akořeněnou bohatou chutí. Jemná acidita. Zpracování mokrou cestou. Středně pražená. Špičková kvalita.
Pražírna
Charakteristika
Čokoláda, Ořechy, Smetana, Maliny