The Coffee Collective
Sen, který pohání pražírnu The Coffee Collective, je prozkoumat a objevit výjimečné kávy, jejich vlastnosti a charakteristiky a díky tomu, pomáhat zlepšovat podmínky pro farmáře po celém světě. Ochutnejte dánské kávové dobrodružství exkluzivně na portálu Kofio.
merchant
Výběrová káva Kolumbie Duves Rojas z dánské pražírny The Coffee Collecitve s charakteristikou švestek a vlašských ořechů. Duver Rojas je majitelem malé farmy Las Delicias a se svou manželkou pěstuje kávu už 9 let. Díky zkušenostem ví, co je nutné pro produkci kvalitní výběrové kávy. Kromě produkce mu záleží i na vztazích a proto svou kávu pražírně The Coffee Collective prodal přímo (Direct Trade). Jelikož se Kolumbie nachází v oblasti, kde jsou časté klimatické změny, Duver se snaží přinášet na svou farmu nové odrůdy jako Geisha, Java nebo Yellow Colombia. Testováním chce vytvořit prostředí, ve kterém bude kvalita kávy konzistentně růst. Největším problémem pro Duvera jsou schopný kávový sběrači. Po letech ekonomického růstu v zemi, se mnoho sběračů rozhodlo odejít do míst za lepší prací, což vytváří nedostatek schopných pracovníků.
Charakteristika
Švestky, Vlašské ořechy
merchant
Výběrová káva Etiopie Akmel Nuri z dánské pražírny The Coffee Collecitve s charakteristikou nugátu, žlutého melounu a sušeného ovoce. Když byl Akmel malý chlapec, jeho otec vlastnil kávovou farmu, ale režim mu ji zestátnil a Akmel ze země odešel. V Evropě získal stipendium na univerzitu a začal studovat zemědělství. Po letech studia se Akmel zaměstnal v USA, kde se snažil vydělat peníze pro koupi nové farmy v své rodné Etiopii. V roce 2002 se Akmel vrátil zpět a zakoupil pozemek, na kterém posadil desítky stromů. Jeho cílem je pěstovat kávu s přírodou, nikoli proti ní. Jeho farma vypadá spíše jako les, než jak běžná farma no to mu přináší ochranu ve stínu pro kávovníky. Káva od Akme je zpracována naturální, tedy suchou metodou. Káva tím získává nižší kyselost a plnější tělo.
Charakteristika
Nugát, Sušené ovoce, Žlutý meloun
merchant
Výběrová káva Keňa Tegu z dánské pražírny The Coffee Collecitve s charakteristikou černého rybízu a jablka. Stanice Tegu byla založena v roce 1969 a je součástí sdružení Tekangu, do kterého současně patří stanice Karogoto, Ngunguru a Wakamata. Stanice Tegu je ve vlastnictví jeho členů, tedy farmářů, kteří do ní přinášejí svou úrodu na zpracování. Dnes ma Tegu okolo 900 aktivních členů. Tento počet se rok od roku mění a to z důvodu, že farmáři mohou své třešně zpracovat iv konkurenčních stanicích, bez jakéhokoliv problému. Většina členů si stanici vybírá na základě komfortu, tedy vzdálenosti od farmy nebo podle ceny, kterou jim za kávu zaplatí. Pražírna The Good Coffee Cartel upražila túto kávu pro přípravu filtrovaných kav typu AeroPress, Chemex, Hario V60 nebo French Press a espresso nápojů.
Charakteristika
Černý rybíz, Jablko
merchant
Výběrová káva Etiopie Halo Beriti z dánské pražírny The Coffee Collecitve s charakteristikou broskví, růží a šeříku. Promývací stanice Halo Berit se nachází ve slavném regionu Yirgacheffe. Farmáři z okolí města Gedeb snášejí svou úrodu do stanice, která je v převážné většině odrůdou Heirloom. Káva byla pěstována v nadmořské výšce 1900 až 2400 m n.m. a byla sbírána na začátku roku. Halo je součástí rodiny společnosti Metad, kterou vlastní tři bratři, Aman, Tariku a Michael. Všichni tři mají stejný cíl a to pomoc lokálním farmářům při produkci kvalitnější kávy pomocí nových technologií.
Charakteristika
Broskve, Růže