Výběrová káva Uganda MASIRA ze slovenské pražírny Coffeein je charakteristická tóny švestek, rozinek, hořké čokolády, černého čaje a červeného hroznového vína.
Ochutnejte kávu, která vyhrála 1. místo v cuppingové soutěži pořádané v Ugandě a ještě podpoříte dobrou věc.
Dison Kareng spolupracuje s místní církví, která pomáhá nemocným dětem a věnuje jim část svých příjmů. Dison má vlastní malou zpracovatelskou stanici a kromě podpory mládeže podporuje také drobné místní zemědělce ve městě Kapchorwa, odkud pochází. Založil malé družstvo 15 mikrozemědělců, s nimiž společně vyrábí výběrovou kávu. Své dokonale vyzrálé třešně předávají společnosti Dison, která je následně zpracovává anaerobní fermentací.
Dostali jsme opravdu velmi aromatickou kávu se silným tělem. Museli jsme tomu také přizpůsobit náš styl pražení a naše světlé filtrované pražení je tmavší než obvykle. Věříme však, že díky tomu jsme z kávy získali více, výraznou chuť fermentace jsme zatlačili do pozadí a zvýraznili chuť samotné kávy.
- Nadmořská výška: 1900 - 2000 m n. m.
- Sběr: 2022