Kvalitám káv z Thajska se nedá uniknout. Pražírna The Barn se přidává s kávou Chaiprakarn, která je neskutečně sladká, vyvážená a zahřeje vás v zimních dnech. Můžete se těšit na šálek s tóny čokolády, nugátu a rozinek. Lehkou aciditu nabízí rybízový ocásek.
Promytá káva z Thajska obvykle není příliš komplexní. Káva Chaiprakarn je však velmi zvláštní: Noi Duongdee je veteránem thajského kávového průmyslu s více než desetiletou praxí. Noi pracoval mnoho let v jednom z průkopnických mlýnů v thajském kávovém průmyslu, než se odhodlal založit vlastní závod na zpracování kávy v Chaiprakarn v Chiang Mai. V této šarži se projevují všechny jeho dovednosti a profil je elegantní, ale výrazně thajský.Chiang Mai je domovem nejstarších kávových farem v Thajsku. Právě zde byl poprvé zaveden program, který měl nahradit opiové plantáže, ale dnes zdejší terroir zkoumá nová generace farmářů. Díky obrovským rozlohám zachovalých lesů v celém regionu těží Chaiprakarn z bohaté biologické rozmanitosti a skvělého terroiru.
Třešně jsou ihned po sklizni promyty a oloupány od slupky a dužiny. Po velmi krátké fermentaci, která odloučí zbytek dužiny, jsou opět promyty a přesunuty na betonová prostranství, či vyvýšené africké postele k sušení. Zrnka jsou při tom neustále otáčena a prohrabována, zakrývána před rosou a deštěm, aby nepodléhala plísním a hnilobám. Po cca 14 dnech se zrnka přenesou do sil, kde odpočívají dalších 30 – 60 dní. Poté se již zrnka rozdělí dle kvality a velikosti a nasypou do jutových pytlů, připravené k exportu.
- Nadmořská výška: 1250–1450 m n. m.