Představte si voňavý šálek espressa, která v sobě skrývá tajemství dvou kontinentů. Až si tento elixír nalijete do šálku, pocítíte vůni lesního ovoce, která se mísí s dotekem sušených jahod a džemu. To je výsledek dokonalé směsi kávy Santa Rosa 1700 a Bookkisa, dvou jedinečných káv z rozdílných koutů světa. A právě tento mix dodá vašemu rannímu rituálu zcela nový rozměr.
Etiopská Bookkisa, kterou mnozí z vás již dobře znáte, pochází z plantáží vysoko v kopcích Shakiso. V těchto kopcích, v sušárně Dambi Uddo, je káva pečlivě vyráběna za pomoci tradičních metod. Sušárna spolupracuje s několika drobnými zemědělci, kteří dodávají třešně pro přírodní zpracování. Díky tomu má Bookkisa svůj charakteristicky čistý a komplexní profil, v němž dominují výrazné tóny borůvek a sušených jahod.
Na opačné straně globu, v srdci Kostariky, nás čeká Santa Rosa 1700. Tato káva pochází z farmy bratří Mongeových, kteří v regionu Tarrazú pokračují v rodinné tradici pěstování a zpracování kávy. Pro tento ročník se rozhodli uplatnit techniku "black honey". Tento způsob zpracování spočívá v pomalém sušení kávy s částí slizu, což dodává kávě výjimečně bohatou a džemovitou chuť. Tato chuť se harmonicky mísí s etiopskou Bookkisou, čímž vytváří espresso, které je více než jen nápojem – je to zážitek.
- Nadmořská výška: 1700 - 2100 m n. m.