V moment, kdy se vašeho jazyka dotkne první kapka této kávy, přenese vás do světa sladkých citrusů, omamných květů jasmínu a uklidňujícího zeleného čaje. Tato výjimečná káva pochází z odrůdy Red Bourbon a je výsledkem dokonalé kombinace výše položeného terénu a výjimečné péče při zpracování. Upražila ji pro vás pražírna Red Bank a žádný kávomil by si ji neměl nechat ujít.
Tato výjimečná káva se narodila na strmých svazích západní provincie ve Rwandě, přesněji v oblasti Shyira, kde se nachází zpracovatelská stanice se shodným názvem. Je to skutečně místo plné hrdosti, protože se pyšní titulem nejvýše položené stanice ve Rwandě. Za vznikem této stanice stojí společnost Muraho Trading Company, založená dvěma bratry s vizí prezentovat světu nejlepší kávu, jakou Rwanda může nabídnout.
Tato kávička byla zpracována důkladně promytou metodou. Kávové třešně jsou ručně tříděny a následně odstraněny nedozrálé a poškozené plody. Po procesu odslupkování třešní je káva fermentována po dobu 12 hodin v betonových nádržích. K tomu, aby byla odstraněna jakákoli zbývající dužina, se používá ceremoniální šlapání nohou – a to dokonce za doprovodu písně! Poté je káva propláchnuta a rozdělena podle hustoty. Po dalším ručním třídění se káva suší na afrických postelích po dobu 30 dnů, během kterých se pravidelně otáčí, aby dosáhla konzistentního sušení. Každý detail v tomto procesu přispívá k tomu, že zrna, která nakonec skončí ve vašem šálku, jsou neuvěřitelně bohatá a plná chuti.
- nadmořská výška: 1850-2300 m n. m.