Jemná a provoněná Rwanda, jejíž chuťový profil vypadá jako nabídka čajovny. V pražírně Kmen pro vás připravili příjemnou kombinaci černého čaje a bergamotu s jemnou sladkostí pomerančové marmelády. Zkrátka parťák na celodenní kofeinovou jízdu.
Tato káva pochází z farem v kopcích horského deštného pralesa v Africe Nyungwe. Díky vysoké nadmořské výšce, pravidelným dešťovým srážkám a bohaté vulkanické půdě farmáři zde produkují nejlepší šálky kávy ze Rwandy. Farmáři sesbírají zralé třešně a dodají je do malé stanice Nyungwe, o velikosti jednoho hektaru, která se nachází v oblasti Nyamasheke. Tuto stanici vlastní Rwanda Trade Company pod vedením Daniela Iryivuze, který trvale zaměstnává 5 pracovníků a dalších 60 sezónních pomocníků v období sklizně.
V roce 2022 do stanice dodalo 1 039 drobných farmářů 186 000 kg kávových třešní. Všichni tito farmáři používají organická hnojiva a využívají podporu RTC. Kromě bohaté vulkanické půdy a dešťů i sluneční svit podporuje vysokou kvalitu kávy v této oblasti.
U honey metody třešně po sběru putují do loupačky jako při promyté metodě. Ovšem po odstranění slupky stroj zanechá na zrnku o něco více dužiny, se kterou se následně na vyvýšených postelích suší. Zbytek dužiny na povrchu zasychá a vzniká lepkavá vrstva. Díky ní se k sobě zrnka hodně lepí, a proto je důležité důkladné a pravidelné obracení. Díky delšímu kontaktu dužiny se zrnem jsou honey kávy sladké a zároveň si zachovávají příjemnou aciditu.