Výběrová káva Rwanda Nyakizu od slovenské pražírny Coffeein. Chuťový profil kávy obsahuje citrusové ovoce, limetku a karamel.
Zpracovatelská stanice Nyakizu leží na jihu země v regionu Nyaruguru blízko hranic s Burundi. Tento region je známý svým vysokým potenciálem na pěstování kávovníků. Díky vysoké nadmořské výšce, půdě bohaté na minerály, přívětivému podnebí pro kávovníky a množství srážek, zde roste výborná káva s vysokou cukernatostí a bohatým chuťovým profilem.
Kávovníkové třešně se dostávají do stanice díky drobným farmářům z regionu, kteří pěstují výhradně odrůdu bourbon. Stanice Nyakizu vykoupí jejich třešně za férovou cenu a ty jdou na zpracování. Začíná se ručním tříděním a následně jdou třešně na celý proces promytého zpracování s 18 hodinovou fermentací na jejím konci. Nakonec se káva suší na afrických postelích až 35 dnu. (Díky vysoké nadmořské výšce je i vysoká vlhkost vzduchu a ta proces sušení výrazně zpomaluje)