Naše rwandská výběrová káva se vyrábí z kávových třešní pěstovaných na jedné ze tří velkých rwandských farem (přibližně 93 000 kávových stromů) v okrese Nyamasheke, který je známý pro svou vyšší nadmořskou výšku a sopečnou půdu. Právě tyto aspekty pomáhají k plození skvělých kávových třešní. Farma, ve které se pěstuje naše káva, nese název Jarama a nachází se na svazích podél břehu jezera Kivu ve výšce 2000 m. n. m. a je tedy nejvýše postavenou farmou v této lokalitě. Velkou zajímavostí je, že farmu vlastní rwandská bussinesmanka Umwizeye Furaha. Naše káva pochází z unikátní sklizně z roku 2016, přičemž se jedná o vůbec první sklizeň této farmy určenou k prodeji veřejnosti.
Kávové třešně se zpracovávají na blízké promývací stanici Morundo. Na celý proces dohlíží velmi kompetentní a školení zaměstnanci, kteří vynakládají velké úsilí při výběru, přepravě a třídění zrn, aby káva mohla nést označení Grade 1 (nejvyšší kvalita). Každé zrno díky počátečnímu ručnímu třídění doslova prochází rukami těchto zaměstnanců.
Odrůda je označována jako Red Bouron a je velmi podobná Typice, nicméně chuťově je stálejší a hlavně sladší. Díky tomu má vynikající potenciál a je doporučována na přípravu espressa. Skvěle ale chutná také připravena alternativními způsoby přípravy.