Představujeme vám tuto klasiku ze Rwandy od pražírny Ripsnorter, která vás ohromí svou jedinečnou chutí. Zpracování pomocí anaerobní fermentace přináší do šálku této kávy džemovitou sladkost společně s plným tělem. Připravte se na opravdovou ovocnou bombu, která rozproudí vaše smysly.
V Gasharu jsou světoví experti na objevování nových metod fermentace naturálek. Díky nim jsou schopni ze svých káv dostat ty nejlepší ovocné tóny, které si kávové třešně opečované láskou farmářů z celého regionu zaslouží. Tato káva je mnohem víc než jen běžný rwandský filtr - díky anaerobní fermentaci dostává silné tělo a jasnou ovocnou chuť. Kromě unikátní chuti káva Intego je výsledkem zvědavosti při zkoumání nových metod fermentace přírodních surovin v Gasharu Coffee. Konečná receptura této kávy byla vybrána po sérii pokusů, při nichž pomalu zdokonalovali proces, který nakonec vyústil v tento chuťový profil. Na oslavu odhodlání a úsilí týmu ji pojmenovali „Resolution“.
Rwanda Intego prochází inovativním zpracovatelským procesem známým jako 60hodinová anaerobní natural fermentace. Tento proces začíná pečlivým ručním sběrem zralých kávových třešní, které jsou poté umístěny do uzavřených nádob, kde fermentují bez přístupu kyslíku po dobu 60 hodin. Tento způsob fermentace umožňuje, aby se vyvinuly intenzivní a komplexní chutě. Po fermentaci jsou třešně sušeny na slunci, což zajišťuje rovnoměrné sušení a zachování všech aromatických složek. Výsledkem je káva s bohatým a plným chuťovým profilem, který si s radostí vychutnáte kdykoli během dne!
- Nadmořská výška: 1600 - 2100 m n.m.