Máme tu výbornou novinku pro všechny milovníky květinových káviček od Bonanza Coffee. Jedná se o rwandskou kávu z nejznámější zpracovatelské stanice v okolí - Gitesi. Krom toho, že zrnka pocházející z této stanice jsou zárukou kvality, nabízí i jedinečný chuťový profil. Jmenovitě se můžete těšit na výrazné aroma heřmánku a tonka fzolí v kombinaci s příjemnou kyselostí mochyně. Zkrátka jedinečná zrnka pro jedinečné chvíle!
Ve zpracovatelské stanici Gitesi, která se nachází v západní provincii Rwandy, vzniká jedna z nejkonzistentnějších a nejprůzračnějších káv, které jsme z této nádherné oblasti ochutnali. Jedinečný chuťový profil, který může z těchto káv vzejít, nás ohromuje každý rok, kdy je ochutnáváme, a jsme rádi, že vám tuto šarži můžeme nabídnout. Stanice také mnohé poskytuje místní komunitě, a to díky důkladnému školení na farmě, kávové školce, distribuci dobytka a zemědělského vybavení a také výrobě vlastního hnojiva. Profil šálku nabízí vyvážený a ovocný šálek, který se dokonale hodí na každodenní popíjení.
Aby co nejlépe vynikly všechny květinové chutě, byla využita promytá metoda zpracování. Právě ta kávě typicky propůjčuje lehké čajové aroma, které můžete ochutnat i v případě těchto zrnek. Samotná kávová zrna se sbírají ručně a následně putují do tzv. loupačky, kde velkou rychlostí narážejí do kovových výběžků a hrotů. Tímto procesem nám zbyde zelené zrnko, které se následně promývá a nechává fermentovat, často i několik hodin, v tancích. Následně se káva suší, většinou na vyvýšených místech, do dosažení optimálního procenta vlhkosti.
- Zpracovatelská stanice: Gitesi