Výběrová káva Rwanda GISHEKE z pražírny britské Manifesto je charakteristická tóny hroznů a borůvek.
Ve Rwandě se kvůli menší rozloze setkáte spíše s malými farmáři. Poloha farem je převážně ve vyšších nadmořských výškách, což dopomáhá k příjemnější chuti jejich kávy. Často se farmáři zaměřují na pěstování odrůdy Bourbon. Sklizeň probíhá od března do července.
Geografická poloha Gisheke je ideální pro zpracování a sušení přírodně zpracovaných lotů. Důvodem je stálý proud vzduchu, který se pohybuje mezi dvěma strmými kopci vedoucími k jezeru Kivu, ostrovu Idjwi a Demokratické republice Kongo.
Všechny třešně se před lisováním ručně třídí a nedozrálé nebo poškozené třešně se odstraňují spolu s nečistotami. Po vytřídění a vyčištění jsou třešně připraveny k sušení. Třešně se rovnoměrně rozprostřou na vyvýšená lůžka, čímž se zajistí stálé proudění vzduchu a zabrání kontaktu s vodou a zvířaty. Třešně se suší po dobu 30 dnů a na noc se přikrývají. Po vysušení jsou kávová zrna připravena k balení.
Nadmořská výška: 1500 - 1750 m n. m.