Okres Gakenke je světově proslulá oblast, pokud jde o produkci špičkové výběrové kávy ze Rwandy. Bumbogo je nejnovější CWS v okrese Gakenke a je jen hodinu jízdy od hlavního města Kigali. Na každém rohu na cestě do Bumbogo budete svědky ohromujících výhledů všech odstínů zelených kopců doplněných jasně oranžovou barvou půdy Rwandy. Jakmile odbočíte z hlavní silnice, projdete místními vesnicemi a projdete se četnými kávovými farmami, dokud vás nápadně neuvítá Bumbogo CWS. Růst společnosti Bumbogo byl od začátku v roce 2017 fenomenální. Rodina Bumbogo více než zdvojnásobila svoji produkci od prvního roku v roce 2018 vybudováním dalších 106 nových afrických sušáren, čímž se celkový součet zvýšil na 203 sušicích postelí. Tato káva pomáhá poskytovat zemědělské vzdělání a sazenice rodinám farmářů Bumbogo, které vytvářejí vyšší výnosy a příjmy.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ještě zůstaly zbytky dužiny (cukru). Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, nechají se zrna po několik, často i desítek hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a jde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny. Následně se káva přesune na betonové plochy (patio), nebo na vyvýšené africké postele. Tady se suší několik dnů až týdnu na slunci. V některých zemích okolní teploty, vlhkost vzduchu nebo nedostatek slunce nedovolují sušení dokončit venku, a tak jsou používané mechanické sušičky – secadora.
- Producent: Bumbogo
- Nadmořská výška: 1.650 - 2.000 m.n.m.